Budi dio naše mreže

"U svemu On je taj koji vodi naše posvećenje i priprema nas za velike stvari. Ne možemo imati odnos s nekim ako nosimo maske i štitimo svoje srce. Zidine moraju pasti, srce se treba izliti, osjećaji trebaju izići. On nas poziva na prijateljstvo i otvorenost iz kojih će proizaći plodovi za cijeli svijet. Odgovornost je na nama."

/ im

Bog može podnijeti naše ispade, naši gluposti, naše emocije i razočaranost jer već poznaje sve što nam je u srcu. Oni nisu potrebni njemu, oni su potrebni nama kako bismo konačno shvatili koliko ga trebamo i kako bez njega ne možemo disati i postojati. Bog je spreman biti ranjen u svom nastojanju da uspostavi dubinski odnos s nama. Križ je dokaz. Na križu je pokazao kako je spreman na sve da bi nas otkupio i doveo u ponovni odnos s Ocem. Osjećamo li se dovoljno sigurno s Bogom kako bismo s njim podijelili ono najgore iz našeg srca? Jesmo li iskreni pred njim i dijelimo li svoje emocije i misli s njim, kakve god one bile? Jesmo li spremni biti ranjivi pred njim?

Bog je spreman biti ranjen u svom nastojanju da uspostavi dubinski odnos s nama.

Ponekad nam je potrebna borba s Bogom. To nije okršaj s neprijateljem, upravo suprotno. Moramo mu reći kako se osjećamo bez zamaskiranih riječi za koje mislimo da se od nas očekuju. Previše je kršćana licemjerno pred svijetom i Bogom. Ako sam razočaran, On je prvi koji to mora znati. Ako sam ljut, trebam pokazati ljutnju pred njim, jer ljutnja često skriva i maskira druge emocije i osjećaje: krivnju, razočarenje, povrijeđenost, gorčinu, tugu… Moramo si dopustiti biti ranjeni i otvoreni pred njim, a to znači staviti jakost i oholost sa strane i “osramotiti se”.

Ne možemo imati odnos s nekim ako nosimo maske i štitimo svoje srce.

Kad mu pristupamo tako otvorena srca i spuštena garda, Bog nam odgovara beskrajnom ljubavi i empatijom. Iskrenost pred Bogom odvest će nas u dublji odnos no što možemo zamisliti. U svemu On je taj koji vodi naše posvećenje i priprema nas za velike stvari. Ne možemo imati odnos s nekim ako nosimo maske i štitimo svoje srce. Zidine moraju pasti, srce se treba izliti, osjećaji trebaju izići. On nas poziva na prijateljstvo i otvorenost iz kojih će proizaći plodovi za cijeli svijet. Odgovornost je na nama.

Gornji tekst je izvadak iz knjige Mateja Živkovića ‘Jedan na jedan s Bogom‘ . Dopuštenje izdavača za prenošenje teksta iz knjige vrijedi isključivo za portal hkm.hr. Knjigu možete nabaviti ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja