Budi dio naše mreže

Svi koji su otvoreni za klasičnu glazbu pozvani su na vikend ispunjen slušanjem simfonija, opera i gregorijanskih korala uz zajedničku molitvu i vrijeme za osobni rad, poručuju iz Centra za duhovnost ignacije.hr.

/ ts

Susresti Boga kroz klasičnu glazbu naziv je duhovne obnove koja se u organizaciji Centra za duhovnost ignacije.hr održava prvog vikenda u ožujku, od 5.3. do 7.3. u Opatiji. Duhovnu obnovu animira pater Ivan Matić, isusovac i rektor Bazilike Presvetog Srca Isusova.

Kako objavljuje uz svoj poziv Centar za duhovnost ignacije.hr, najveći izazov današnjeg čovjeka je kako uz pregršt informacija i zahtjeva iz okoline te užurbanosti kao stila života, prepoznati što se događa u nama, kako bismo uopće mogli prepoznati gdje je sve Bog oko nas. A upravo nam je sveti Ignacije Lojolski u svojim duhovnim vježbama ostavio svevremenske metode kako da same sebe pobijedimo i uredimo svoj život da bude bez neurednih sklonosti i napasti.

Raznolikost programa u podlozi koje je ignacijevska duhovnost omogućava svakome od nas da kroz različite načine ostvarimo upravo isto – produbljenje svog odnosa s Bogom kako bismo bliže Njemu i u svoj slobodi koju nam to pruža izgradili vlastiti život.

Kroz ovu korizmenu duhovnu obnovu isusovci žele sudionicima posvijestiti kako je glazba vrlo slična duhovnom životu; važno je prepoznati pokret, njegovati unutarnji prostor i sklad tišine, riječi, melodije i ritma te tako proživjeti osobno iskustvo susreta. Svi koji su otvoreni za klasičnu glazbu pozvani su na vikend ispunjen slušanjem simfonija, opera i gregorijanskih korala uz zajedničku molitvu i vrijeme za osobni rad, poručuju.

Broj sudionika je ograničen. Za sudjelovanje na programu obavezno je prijaviti se putem prijavnog obrasca na stranici www.ignacije.hr/manreza/bog-klasicna-glazba

Centar za duhovnost ignacije.hr nudi tradiciju sv. Ignacija svim osobama koje žele rasti u zrelosti i autentičnosti svog duhovnog života. Dinamičan duhovni život isusovci i suradnici laici žele vjernicima približiti kroz riznicu kvalitetnih tekstova na portalu, objavama na društvenim mrežama te Manreza programima kao najboljim spojem teorijskog i iskustvenog.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja