Budi dio naše mreže

"Neka nam sakramenti budu uvijek najveće blago, sve drugo je lijepo, ali bez njih nema niti naše vjere, a niti podnošenja patnje", naglasio je fra Vinko Brković u objavi na svom Instagram profilu.

/ mk

Iskusiti živoga Boga je čisti dar, milost koja se ne da zaslužiti. To iskustvo nas obuzme, zapali i onda poželimo i druge tim iskustvom prožeti. Pokušamo i druge zapaliti želeći biti sol zemlje i svjetlost svijeta.

U jednome trenutku to iskustvo zapaljenosti dolazi pred iskušenje križa. Stojimo tako sami pred križem, boli i patnjom, ranjeni od života, a trebali bismo zapaliti druge. Kako? Kako pronaći to!?

Možda i nemamo razumijevanja u dobrom vremenu našega života za one koji su sami pod teretom križa, ali kada se sami nađemo tu onda razumijemo. Zaista je potrebno biti sol zemlje i svjetlost svijeta, ali potrebno je proći i svoj veliki petak, samo što će kod nas vjerojatno trajati puno duže. I u tim trenucima možemo biti sol zemlje i svjetlost svijeta nasljedujući Kristov primjer molitve/vapaja na križu.

Nemojmo misliti kako će naša predobra iskustva trajati vječno ovdje na zemlji. Moramo svi proći ono što je Krist prošao i neće nas osloboditi toga. Možemo mi moliti i zagovarati, ali ponekad će odgovor biti samo šutnja. Stoga u dobrim i bogatim vremenima skupljajmo snagu za onda kada će biti teško, kada nećemo imati odgovor zašto je nešto takvo. Imajmo povjerenje u Oca koji nikada ne ostavlja svoju djecu.

Lako je biti sol zemlje i svjetlo svijeta kada je sve lako i lijepo, ali pravi test slijedi u teškim trenucima – tada se očituje što smo zapravo. Neka nam sakramenti budu uvijek najveće blago, sve drugo je lijepo, ali bez njih nema niti naše vjere, a niti podnošenja patnje.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Vinko Brković (@fravinkobrkovic)

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja