Budi dio naše mreže

Ključna riječ: fra-mario-berisic

Tko dopusti Božjoj svjetlosti da ga vodi, neizbježno će se morati suočiti sa noćima, s neistinom Heroda, odnosno s vlastitim i tuđim egoizmom

"Tko dopusti Božjoj svjetlosti da ga vodi, neizbježno će se morati suočiti sa noćima, s neistinom Heroda, odnosno s vlastitim i tuđim egoizmom, da bi stigao s milošću te iste svjetlosti pred istinskim, poniznim i malim kraljem. Mudraci su nam svjedoci kako je moguće doći tamo, čak i ako to košta mnogo živaca i strpljenja. Jednom kada sretnemo ovo dijete, moći ćemo dati sve svoje darove i cijelu našu osobu za istinu. Život se više neće vratiti u prijašnje stanje, jer će poći drugim smjerom, stazom koja više ne vodi prema egoističnom Herodu", piše fra Mario Berišić, mladi franjevac kapucin iz zagrebačke Dubrave na svojim društvenim mrežama. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

Tko doživi živoga Boga on jednostavno ne kalkulira, zna da gdje god išao sa njim je Bog!

"Volim zamišljati kako se Marija neprestano prisjećala riječi Anđela Gabrijela: "Gospodin je s tobom...Ne boj se Marijo." Marija se ne boji opasnosti jer više vjeruje u riječi koje je izgovorio Anđeo, nego u problem velik kao planina", piše fra Mario Berišić u svojem promišljanju na temu evanđelja četvrte nedjelje došašća poručujući nam da od Boga tražimo milost da možemo prepoznati radosti koje nam je On pripremio tako da tu radost možemo prenijeti drugima.

Bog koji prebiva u nama povisio je cijenu našeg bića

"A Bog, on čini sve kako bi spoznali koliko smo mu dragocjeni. U polog stavlja svoj život za naš život i odlazi zbog te lude ljubavi na križ kako bi još više povisio našu vrijednost", piše fra Mario Berišić na svojim društvenim mrežama.

Bog nije točno onakav kakvim si ga ti zamislio

"Možemo reći da vjerujemo u Isusa tek kada u kušnjama života prihvatimo da On nije ono što smo si mi zamislili i da ne djeluje na način na koji smo mi to htjeli", piše fra Mario Berišić na svojim društvenim mrežama o evanđelju koje smo slušali u srijedu, 15. prosinca.

Ovog adventa ne zaboravi na svoj osobni odnos s Bogom

"Vremena su užasno teška i sve se oko nas trese, velika tjeskoba i strah kao da su postali dio svakodnevnice čovjeka, više nigdje čovjek nije siguran, ipak oni koji žele susresti Boga, koji idu ususret Bogu i koji znaju da im Bog ide u susret, oni hodaju uvijek uspravljene glave", poručuje fra Mario Berišić.

Sve što nije utemeljeno u Kristu, u njegovoj svetoj ljubavi, propast će, neće opstati

"Kako je potrebno da nam se u životu nekada sve sruši, da više ne osjećamo ni tlo pod nogama. To su trenuci milosti, a ne trenuci prokletstva! Sve dok se naše kule od karata ne sruše, mi nikako da uvidimo kako smo žrtve iluzije, lažnih ideja i zabluda. Koliko smo samo godina ulagali u nešto što je prolazno, nešto što nema nikakvog temelja, a još manje nešto što je utemeljeno u Kristu. Sve što nije utemeljeno u Kristu, u njegovoj svetoj ljubavi, propast će, neće opstati", napisao je fra Mario Berišić na svojim društvenim mrežama.

Kome dajete prostora da kraljuje, vodi i upravlja vašim životom?

Mladi franjevac fra Mario Berišić na svojim je društvenim mrežama podijelio poticajno promišljanje vezano uz današnju svetkovinu Krista Kralja svega stvorenja, i podsjetio nas da se odreknemo ispraznosti koje kraljuju našim životima zauzimajući Kristovo mjesto.

FRA MARIO BERIŠIĆ "Predaj Bogu svo bogatstvo svoga siromaštva"

"Svetost se dakle sastoji u tome da ništa ne zadržavamo pred Bogom, već da mu sve predamo, jer koliko god mi glumili pred njim da smo pobožni i dobri, da smo savršeni to nas neće promijeniti, to nam neće darovati iskustvo Božje dobrote i blizine", napisao je fra Mario Berišić na svojim društvenim mrežama.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja