Budi dio naše mreže

Odlučimo se živjeti kršćanstvo punim plućima. Jedna pluća su molitva, a jedna pluća su služenje, služiti, uprljati ruke. Misa je izvorni dio kršćanskog života, ali pružiti ruke potrebitima je dati sve ono što smo primili na misi.

/ im

Na YouTube kanalu Međugorje News svećenik Hercegovačke franjevačke provincije fra Goran Azinović objavio je promišljanje o kršćanstvu koje je spremno uprljati ruke i pokazati djela koja proizlaze iz odlazaka na svetu misu. Njegovo promišljanje prenosimo u cijelosti.

Na početku promišljanja fra Goran Azinović zapitao se: “Tko smo mi kršćani? Kako trebamo djelovati? Gdje je punina našeg djelovanja. Sv. Augustin kaže da je lijepo nedjeljom otići na svetu misu, sudjelovati na liturgiju, obući lijepo odijelo gdje je sve svečano i onda se vratiti kući. Lijepo je otići na klanjanje i sudjelovati u molitvi krunice. No, to u dubini nije sav kršćanski život iako je skoro najviše potreban”.

Nije samo kršćanstvo kada nam je lijepo, kada vidimo svećenika na oltaru, kada se za vrijeme mise kadi, kada zbor liturgijski pjeva.

“Kršćanstvo je i onda kada služimo po staračkim domovima, kršćanstvo je kada osjetimo i pomognemo siromašnima i potrebitima. Kršćanstvo je i kada uprljamo ruke. I tako kršćanstvo postoji. Nije samo kršćanstvo kada nam je lijepo, kada vidimo svećenika na oltaru, kada se za vrijeme mise kadi, kada zbor liturgijski pjeva. Ima mnogih kršćana danas koji samo ‘uživaju‘ u liturgiji. Moramo činiti ono što smo dobili tijekom mise. Moramo dobiti snagu da možemo uprljati svoje ruke”, istaknuo je.

Posebno je naglasio kako je kršćanstvo u službi drugih. “Kršćanstvo jest da odemo na periferiju. Ne trebamo samo u kršćanstvu tražiti slatkoću. Lijepo je moliti devetnice, lijepo je ići na krunicu i klanjanje, sve to trebamo činiti, ali ne smijemo zaboraviti ono kršćanstvo koje služi”, naglasio je.

Ne trebamo samo u kršćanstvu tražiti slatkoću.

“Odlučimo se živjeti kršćanstvo punim plućima. Jedna pluća su molitva, a jedna pluća su služenje, služiti, uprljati ruke. Misa je izvorni dio kršćanskog života, ali pružiti ruke potrebitima je dati sve ono što smo primili na misi. Punina naše svete mise nije samo što je odslušamo nego je punina ono da možemo poslije svom snagom djelovati.

Cijelo promišljanje poslušajte ovdje!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja