Budi dio naše mreže

Ključna riječ: krscanstvo

Kršćanstvo privatnosti

Kršćanstvo privatnosti razvija se ponajprije u političkom životu i onomu što se generički naziva javnošću i javnom sferom. Fenomen nastaje kao pokušaj premošćivanja sukoba između javnog načina govora kroz različite forme političke korektnosti i nečega što možemo nazvati mentalnim dnevnikom privatnih i intimnih misaonih zapisa.

U Ukrajini raste broj vjernika

U Ukrajini je broj osoba koje se smatraju vjernicima u posljednju godinu dana porastao sa 67,8 posto na 74,1 posto, pokazuje istraživanje čije je rezultate u četvrtak 16. veljače objavila KNA.

DON ANTUN NIŽETIĆ Duhovnost New Age-a i kršćanstvo su nespojivi!

U vrlo kaotičnom vremenu u kojemu živimo, New Age prakse i vjerovanja kao da su manje vidljivi u javnosti, ali čini se da i dalje snažno obilježavaju živote onih koji ih prakticiraju. Zato don Antun Nižetić u svom promišljanju upozorava na nespojivost New Age praksi i vjerovanja s kršćanstvom i opasnost za kršćanske vjernike.

INICIJATIVE AUSTRIJSKE CRKVE UZ ŽIDOVSKO-KRŠĆANSKE ODNOSE Ključ za razumijevanje židovstva za kršćane jest Isus Krist (4/6)

Ovaj feljton naglašava kako je došlo do preobrazbe odnosa kršćana i židova te aktualnom kršćansko-židovskom dijalogu i njegovim perspektivama. Bavi se međuodnosom kršćanstva i židovstva, teološkim i kulturalnim odrednicama međureligijskoga dijaloga u svjetlu deklaracije Nostra aetate te na taj način želi pridonijeti razvoju dijaloga Katoličke Crkve i židovstva.

Kršćanstvo nije put komfora

Previše smo se raskomotili hodajući kroz život kao krštenici, vjerojatno ne razmišljajući što to zapravo znači. Kršćanstvo je radikalno. Ako doista ispovijedamo ono što kršćanstvo naučava i živimo ono što kršćanstvo traži, često nam neće biti ugodno. Bit ćemo čudni u očima svijeta.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja