Budi dio naše mreže

Evo zašto bi roditelji trebali povesti svoju djecu na polnoćku

Odlazak na polnoćku svakako ima svoje nedostatke, hladno je te se automobil može primjerice uslijed hladnoće ugasiti. Ukoliko ste blagoslovljeni i s bijelim Božićem, na podu crkve možete "uživati" i u lokvicama otopljenog snijega. Također, možete osjetiti umor oko svojih očiju iako vas u tim trenucima može razbuditi i biti vam herojski uzor vesela starica čija je to 90-ta polnoćka u životu.

/ mp

Ako imate malu djecu njihova ćete uspavana tijela sigurno nakon polnoćke unositi u automobil dok oni snivaju o radosnom božićnom jutru.

Kako donosi katolički portal Aleteia, unatoč svim nedostacima odlaska na polnoćku, ipak postoje razlozi da se na polnoćku povedu i djeca. Naime, na polnoćki nije neuobičajeno vidjeti zaspalu djecu pred oltarom pa stoga to nije neobično ponašanje i roditelji se mogu opustiti. To atipično ponašanje za polnoćku je putokaz roditeljima da se djeca osjećaju opušteno u Božjoj kući i da na poseban način osjećaju Božju prisutnost. Ona tako dobivaju osjećaj doma u crkvi. Bog je rođenjem postao dio obitelji i doma. On ima mamu i tatu.

Važnost Božića je u tome što se na taj dan Bog razotkrio svim ljudima, a ne samo odabranima. Uzrok gužvi u crkvama je kako bi Bogu uzvratili ljubav za njegovo rođenje.

Unatoč mnogim stresovima za vrijeme blagdana, polnoćka je svjetlo u tami. Sjaj nade koji nas drži na životu i u najcrnjim danima.

Iako će svatko od nas neki drugi smisao naći u polnoćki, ono što je sigurno da će svatko naći Boga u svom srcu koji je ondje napravio svoj dom.

 

Ključne riječi:
Badnjak Božić polnoćka

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja