Budi dio naše mreže

Ključna riječ: badnjak

Badnjak

Posljednji dan došašća.

TOMISLAV IVANČIĆ Što su zapravo Badnjak i Badnja noć?

"Pod svime izvanjskome i u tebi poput vrela teče Božić. Nađi neki mirni kutak, opusti se, neka te preplavi sveta Nazočnost ove noći, dopusti tišini da govori glasnije od buke, otvori srce i osluškuj kako se Život – pisan velikim slovom – smješta među nas, da nas opet porazmjesti svakog na svoju baštinu i svoje ognjište darovano od Boga. Neka Bog progovori u tvome srcu, da bi Mu ti mogao odgovoriti životom", piše prof. Tomislav Ivančić u knjizi "Oaze života".

Božić kao blagdan sjećanja i radosti

U emisiji "Pod križem" 22. prosinca s. Ana Begić, vlč. Nikola Jurković i vlč. Branimir Budinski govorili su o bogatstvu i raznolikosti božićnih običaja, važnosti svestrane priprave za Božić te božićnom blagoslovu obitelji.

Bože moj, kraj tvojih jaslica doista vidim da ništa nemam izvan tebe!

Varam se ako mislim da imam i mogu naći nešto izvan tebe. Varam se ako izvan tebe tražim nešto što bi me moglo zadovoljiti, usrećiti, ispuniti. Ne, sve što je izvan tebe ispunja me samo bolju, čemerom, bijedom, jer sve su to krhotine, mrvice, koje ne mogu zatrpati bezdan ljudske duše.

Badnjak

Badnji dan je zadnji dan Došašća. Vjernici bdiju u molitvi, slavlju i iščekivanju Spasiteljeva rođenja, koji nas ispunja radošću i mijenja tijekove povijesti i ljudskoga života. 

Djeca prva čestitala rođendan Isusu!

Mnoge hrvatske župe proslavile su Kristovo rođenje dječjim polnoćkama kako bi i najmlađi vjernici sa svojim roditeljima doživjeli euharistijsku svečanost rođenja maloga Boga. Djeca su tako prva čestitala Isusu rođendan.

Evo zašto bi roditelji trebali povesti svoju djecu na polnoćku

Odlazak na polnoćku svakako ima svoje nedostatke, hladno je te se automobil može primjerice uslijed hladnoće ugasiti. Ukoliko ste blagoslovljeni i s bijelim Božićem, na podu crkve možete "uživati" i u lokvicama otopljenog snijega. Također, možete osjetiti umor oko svojih očiju iako vas u tim trenucima može razbuditi i biti vam herojski uzor vesela starica čija je to 90-ta polnoćka u životu.

1 2
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja