Budi dio naše mreže

2000 godina tradicije u Crkvi svjedoči da su duhovne obnove i vježbe imale ključnu ulogu u ovozemaljskom hodočašću mnogih. Ukorijenjene u stoljećima kontemplativne prakse (od pustinjskih otaca, preko velikih mistika baroka, sve do velikih suvremenih duhovnih pisaca), vježbe odražavaju poseban prostor i vrijeme koji poziva na introspekciju i obnavljanje odnosa s Bogom.

/ mdj

Danas je, možda više nego ikad, potrebno odmaknuti se od užurbanosti svakodnevnog života, prenosi Aleteia.

Bilo bi dobro da muškarci bilo kojeg staleža (bilo da su oženjeni ili slobodni, mladi ili stari, u radnom odnosu ili studenti) odgovore na mnoga životna pitanja traže u razmatranju Božje riječi. U miru i tišini, pojedinci mogu ojačati dublju povezanost s Bogom i svojim osobnim, jedinstvenim pozivom. Ova udaljenost od zahtjeva svijeta, koju duhovne vježbe omogućuju, osigurava istinski ispit savjesti, omogućavajući ljudima da procijene svoje izbore i usklade ih sa životom koji se živi u kreposti.

2000 godina tradicije u Crkvi svjedoči da su duhovne obnove i vježbe imale ključnu ulogu u ovozemaljskom hodočašću mnogih.

Pogled na život novim očima

Jedan od razloga zbog kojih se mnoge potiče na duhovne obnove, a onda i vježbe taj je da ljudi mogu upravljati životnim olujama (prošlim i sadašnjim) s novim snagama koje su proizašle iz kontemplacije, tišine i samoće. Odmaknuvši se od smetnji svijeta, sudionici mogu vidjeti sebe (i svoje živote) u novom svjetlu.

Na tom tragu, razmislite o traženju vodstva od duhovnog voditelja kako biste iskustvo prilagodili svom osobnom putovanju.

Jedna od stvari koja se također ističe u kontekstu duhovnih obnova je element zajedništva. Zajednička iskustva i zajednička molitva stvaraju osjećaj bratstva, pružajući prijeko potrebnu podršku i ohrabrenje. Ovo se zajedništvo proteže i izvan “povlačenja”.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja