Budi dio naše mreže

Evo kojih 10 stvari bi svaka katolkinja trebala imati u svojoj torbici

Puno toga možete doznati o ženi prema sadržaju njezine torbice. Je li riječ o majci novorođenčeta? O ženi koja puno putuje? Osobe koja nema vremena kako bi očistila svoju torbicu? Ženina torbica može biti zbunjujuće mjesto, ali ona sadrži mnoge važne predmete koje bi joj mogle zatrebati u određenom trenutku.

/ mp

Kako donosi portal Aleteia, za katolkinju to znači da torbica sadrži i neke vjerske predmete koji joj pomažu da preživi dan.

Što točno katolkinja ima u svojoj torbici?

  1. Uvijek je dobro imati nešto sitniša ili malih novčanica u torbici, ali ne samo za parkirne aparate već kako bi se nekome moglo pomoći u nevolji.
  2. Očito je potrebno imati papirnate rupčiće za brisanje nosa, ali i suza. Korisno je biti prijateljima ili kolegama rame za plakanje, a oni će biti zahvalni.
  3. U torbici se pronađu i stvari koje nisu nužne vjerske kao što je balzam za usne, ali koristan je za lijepe usne i osmijeh.
  4. Ako ste negdje izvan kuće, a padne vam gumb ili vam se nešto raspori, odlično je to odmah i riješiti. Minijaturan pribor za šivanje stoga je odličan izbor za torbicu kako bi se riješili svi nezgodni problemi.
  5. Najdraža molitvena kartica lako stane u torbicu, a pomaže tijekom dana kad pritisnu brige.
  6. Netko bi mogao pomisliti da bomboni za osvježavanje daha nemaju nikakve religijske konotacije, ali ako dobijete poziv od susjeda, a jeli ste luk dobro će vam doći osvježavajući bombončići.
  7. Tko treba pametni telefon baš za sve? Korisno je imati bilježnicu za zapisivanje misli i ideja ili pak iščitavati inspirirajuće citate da nas drže kroz dan.
  8. Krunica je odlična utjeha za stresan dan.
  9. Kad budete idući put išli u crkvu ponesite sa sobom bočicu kako bi je napunili. Potom je iskoristite za blagoslov auta ili stana kako biste boravili u blagoslovljenom prostoru.
  10. Svima je poznato kako ne izlaze iz stana bez mobilnog telefona. Tako bi trebalo biti i s Biblijom. Papa Franjo preporuča da nosimo minijaturnu Bibliju kako nikad ne bismo ostali bez omiljenog citata.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja