Budi dio naše mreže

Sveti Ignacije Antiohijski govorio je da je primanje pričesti "lijek besmrtnosti".

/ dz

Sveti Ignacije Antiohijski govorio je da je primanje pričesti “lijek besmrtnosti”.
Kao ljudi, često se bojimo smrti, ne znajući što će nam se dogoditi nakon što umremo. To je jedan od razloga zašto su mnogi tražili “izvor mladosti” ili sredstva da nastave živjeti vječno, piše Aleteia .Rani kršćani pronašli su taj “protuotrov za smrt” u euharistiji.

Biskup iz drugog stoljeća sveti Ignacije Antiohijski napisao je u svom pismu Efežanima o snazi ​​Euharistije i njenoj sposobnosti da nas ujedini s Kristom i zauvijek živimo u vječnosti.

Poštuj biskupa i prezbiterij s nepodijeljenim umom, lomeći jedan te isti kruh, koji je lijek besmrtnosti, i protuotrov koji nas sprječava da umremo i što uzrokuje da vječno živimo u Isusu Kristu.

To ne znači da nam Euharistija nekako može dopustiti da beskrajno živimo na zemlji, već nam daje vječno blaženstvo Neba. Ignacije je bio učenik sv. Ivana apostola, koji je sličnu izjavu napisao u svom Evanđelju.

Isus im reče: Reče im stoga Isus: “Zaista, zaista, kažem vam: ako ne jedete tijela Sina Čovječjega i ne pijete krvi njegove, nemate života u sebi! Tko blaguje tijelo moje i pije krv moju, ima život vječni; i ja ću ga uskrisiti u posljednji dan. Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko. Ovo je kruh koji je s neba sišao, ne kao onaj koji jedoše očevi i pomriješe. Tko jede ovaj kruh, živjet će uvijeke. (Ivan 6,53, 58)

Primanje euharistije na misi povećava našu ljubav prema Bogu, povećavajući time našu želju za njim u vječnosti. Euharistija je naša “hrana za putovanje”, koja nas uvodi prema blaženom gledanju Boga, gdje smrti više neće biti.

Ako želimo istinsku i trajnu besmrtnost, obratimo se Isusu u euharistiji.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja