Budi dio naše mreže

Crkva nam ističe dvije riječi koje možemo ponijeti sa sobom u došašću i vraćati im se u svakodnevnim molitvama i razmišljanjima.

/ mk

Došašće nas poziva da iznova pogledamo svijet, prepoznajući prekrasan Božji plan spasenja, donosi Aleteia.

Postoji mnogo načina za meditiranje o ovoj stvarnosti, ali papa Benedikt XVI. nudi nam dvije jednostavne riječi:

Na početku novog godišnjeg ciklusa, liturgija poziva Crkvu da obnovi svoj navještaj svim narodima i sažima ga u dvije riječi:  Bog dolazi “. Ove riječi, tako sažete, sadrže uvijek novu snagu.

Prije svega, ovo bi nas trebalo podsjetiti da Bog nije jednostavno došao k nama u prošlosti, već da „dolazi“ i u sadašnjosti.

Zaustavimo se na trenutak da razmislimo: ne koristi se u prošlom vremenu — Bog je došao, — niti u budućnosti — Bog će doći, — nego u sadašnjosti: „Bog dolazi”.

Gledano izbliza, radi se o kontinuiranoj sadašnjosti, odnosno o stalnoj radnji: dogodilo se, događa se sada i događat će se opet. U kojem god trenutku, “Bog dolazi”.

Ova jednostavna činjenica otkriva nam Boga ljubavi, koji ne napušta svoj narod, već želi biti s njim u svakom trenutku povijesti.

On je Otac koji ne prestaje misliti na nas i, u krajnjem poštivanju naše slobode, želi nas susresti i posjetiti; on želi doći, živjeti među nama, ostati s nama. Njegov dolazak motiviran je željom da nas oslobodi od zla i smrti, od svega onoga što priječi našu istinsku sreću. Bog dolazi da nas spasi.

Ovog došašća razmišljajte o ovim dvjema jednostavnim riječima i sjetite se da nas Bog nije napustio, nego nam dolazi sada i želi biti s nama u sadašnjem trenutku.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja