Budi dio naše mreže

Duhovno "posvojite" jednoga zdravstvenog djelatnika

"Posvoji jednog liječnika" inicijativa je poljskih franjevaca konventualaca Krakovske provincije, a kojoj se priključila i Hrvatska provincija sv. Jeronima franjevaca konventualaca. Inicijativu je za Hrvatsku katoličku mrežu predstavio fra Josip Blažević.

/ Branimir Gubić

Fra Josip Blažević je pojasnio kako je riječ o lijepoj gesti brige za naše liječnike i medicinsko osoblje koje je na prvoj liniji bojišnice kad god se događaju različite epidemije, potresi i bilo kakve druge nesreće. “Inicijativa se sastoji u odabiru jednoga liječnika kojega na simbolički način posvojimo. Svatko za vrijeme epidemije koronavirusa može moliti za jednoga liječnika. Molite bilo koju molitvu. To može biti Zdravo Marija, Slava Ocu, Očenaš. Neka to bude redovito, svaki dan molimo za jednog liječnika, zdravstvenog djelatnika koji skrbi za pacijente, bolesnike koji su sada u velikoj potrebi.”

Smisao inicijative je zdravstvenim djelatnicima dati podršku te izraziti zahvalnost. “Znam da smo već putem pljeska i pjesme dali potporu našim liječnicima, ali kao kršćani vjerujem da možemo i puno više, a to je dati im molitvenu potporu koja je u ovome trenutku potrebna”, rekao je fra Josip Blažević pozivajući ujedno sve na udruženu molitvu za naše liječnike i medicinsko osoblje. 

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja