Budi dio naše mreže

Doznajte raspored duhovnih seminara u obnovljenoj Kući susreta Tabor!

U kolovozu ove godine blagoslovljeni su obnovljeni prostori Kuće susreta Tabor. Glavni arhitekt proširenja Tabora Ivan Vučković za HKM objasnio je kako je priprema projekta trajala sedam-osam mjeseci, od idejnog do glavnog projekta i dobivanje svih potrebnih suglasnosti i dozvola.

/ mp

“Sama izgradnja trajala je godinu i deset dana, a to je vrlo kratko vrijeme za tako kompleksan projekt kao što je proširenje Tabora. Ali, uspjeli smo sve to napraviti čudom Božjim. Svi pravi ljudi su došli u pravo vrijeme i, Bogu hvala, završili smo u roku.”

Zahtjevan projekt dovršen uz Božju pomoć

Projekt je zahtjevao da se jedan dio stare kuće Tabor, dvije dvorane i neprimjereni sanitarni čvor sruši i da se na tom mjestu počnu raditi sanitarni čvorovi i nova dvorana. “Nismo u svakom trenutku znali što nas čeka. Ali na projektu su radili vrsni inženjeri, tehničari i raspoloženi suradnici, tako da smo jednostavno i vrlo lako prošli kroz sve faze, uz molitvenu potporu cijele Kuće Tabor i cijele Hrvatske.

Projekt je u svojoj osnovi nadogradnja postojeće kuće.

“U prizemlju smo povezali pretprostor i novi dio sa starim dijelom, tako da svi prostori ostaju u funkciji kao i do sada. Tajništvo, recepcija, kapela, atrij i vrt i dalje su povezani s novom dvoranom. Na katu novoga dijela aneksa dobili smo osam dvokrevetnih soba dodatnog smještaja, ali i jednu veliku terasu za zajednička druženja.”

Vučković je dodao da nije bio izravno upućen u financiranje dvorane. Međutim, potvrdio je da su provincijal fra Ilija Vrdoljak i ekonom provincije fra Zvonko od početka bili svi srcem uz tu ideju.

Dodajmo da je Ivan Vučković s fra Zvjezdanom na Taboru surađivao još od 1998., najprije kao sudionik seminara, a ubrzo i kao poslužitelj. Osim obnove Kuće Tabor, vodio je i izgradnju klaustra svetišta Gospe Sinjske, rekonstrukciju crkve Svetoga Križa u zagrebačkom Sigetu, a autor je i projekta i voditelj izgradnje samostana monfortanaca u Zagrebu – Blato.

Doznajte raspored duhovnih seminara u obnovljenoj Kući susreta Tabor:

  • 21. – 24. studeni 2019. – Tema: “Krist je naš Kralj!”
  • 5. – 8. prosinca 2019. – Tema: “Isuse, dobrota beskrajna!”
  • 12. – 15. prosinca 2019. – Tema: “Pripravite put Gospodinu!”
  • 19. – 22. prosinca 2019. – Tema: “Dođi, Gospodine Isuse!”
  • 29. prosinca 2019. – 1. siječnja 2020. – Tema: “S Majkom Marijom u Novu godinu”.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja