Budi dio naše mreže

"Djetinjstvo duše – Probudimo naše zore s Marijom Montessori i sv. Terezijom od Djeteta Isusa", tema je novih karmelskih online duhovnih vježbi koje će se održati od 24. studenog do 02. siječnja 2022. godine.

/ anh

Počevši od 2011. godine, braća bosonogi karmelićani Pariške provincije predlažu online duhovne vježbe kao pomoć u pripravi za dvije velike proslave liturgijske godine: Božić i Uskrs.

Danas, više od 81.000  vjernika uključuje se u ove vježbe na mnogim jezicima: od francuskog, engleskog, španjolskog, talijanskog, portugalskog, njemačkog, poljskog, češkog do hrvatskog.

Karmelske duhovne vježbe uoči došašća 2021.

Sveta Terezija od Djeteta Isusa (1873.-1897.) i Marija Montessori (1870.-1952.), obje su naučiteljice, podsjećaju u svome pozivu na prijave braća karmelićani. Jedna vodi Crkvu prema djetinjstvu, a druga djetinjstvo prema Crkvi. Žene, proroci, crpili su s izvora istog evanđelja.

Po njihovim glasovima koji uzajamno odjekuju, Bog skida otajstveni veo svoga lica – lica Djeteta.
Tijekom razdoblja došašća, hodit ćemo tjedan za tjednom, razmatrajući Riječ Božju u školi sv. Terezije iz Lisieuxa s pedagoginjom Marijom Montessori.

Nakon uvoda u vježbu, poslanog u srijedu, 24.  studenog,  svakog će petka sudionici vježbi dobivati  redovito tjednu e-poštu. Moći će preuzeti sadržaj tjedna u: word ili PDF formatu (verzija za računalo ili mobitel)

  • U e-poruci će pronaći:
  • Jednu meditaciju počevši s evanđeljem i tekstovima sv. Terezije i Marije Montessori
  • načine primjene u praktičnom životu

Karmelske duhovne vježbe online su besplatne i više detalja možete pronaći ovdje:

www.online-duhovne.karmel.at

 

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja