Budi dio naše mreže

Devetnica je molitva koju molimo uzastopno tijekom devet dana, a obično sadrži kratko razmatranje i molitvu ovisno o potrebi za koju molimo. U nastavku se nalazi popis devetnica koje molimo u mjesecu svibnju.

/ im

Devetnica je molitva koju molimo uzastopno tijekom devet dana, a obično sadrži kratko razmatranje i molitvu ovisno o potrebi za koju molimo. Devetnicu obično molimo kada se nalazimo u određenoj potrebi te kako bismo se pripremili za nadolazeće blagdane, a u samoj devetnici često ćemo pronaći zanimljive činjenice o svecima i blagdanima za koje ranije možda nismo čuli. U povodu početka novog mjeseca – svibnja donosimo popis devetnica koje možete moliti kako biste se pripremili za svetkovine koje se nalaze pred nama. Želite li malo detaljnije čitati o svrsi devetnice, ovdje možete pronaći nekoliko razloga zbog kojih se preporuča molitva devetnice, odnosno kako nam konkretno ona može pomoći.

Ovo su devetnice koje molimo u lipnju:

Devetnica sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću

(Spomendan slavimo 12. svibnja, a devetnica započinje 3. svibnja)

Ova devetnica može se moliti devet uzastponih dana, počevši od 3. svibnja ili bilo kojega drugog dana u godini. Moli se s namjerom izražavanja pobožnosti sv. Leopoldu Mandiću za određenu milost od Gospodina po njegovu zagovoru ili kako bismo zahvalili za već primljene milosti.

Devetnica Gospi Fatimskoj

(Spomendan slavimo 13. svibnja, a devetnica započinje 4. svibnja)

Izmolite devetnicu Gospi Fatimskoj, od 4. svibnja do 12. svibnja, uoči blagdana. Moli se s namjerom izražavanja pobožnosti Gospi Fatimskoj, za određenu milost od Gospodina po Marijinom zagovoru ili kako bismo zahvalili za već primljene milosti.

Devetnica sv. Riti

(Spomendan slavimo 22. svibnja, a devetnica započinje 13. svibnja)

Svetica nemogućeg, zaštitnica bespomoćnih i beznadnih slučajeva je sveta Rita iz Cascie. Talijanska je redovnica augustinka, mističarka i jedna od najpopularnijih svetica Crkve. Na čelu je zadobila ranu koja ju je podsjećala na Isusovu trnovu krunu. Zaštitnica je bolesnika, ranjenika, žrtava bračnog nasilja i pogrda, problematičnih brakova, očajničkih podviga, zaboravljenih i izgubljenih slučajeva. Zazivaju je kod neplodnosti, osamljenosti, bolnih rana i bolnih tijela, očajnih stanja, naizgled nemogućih i nerješivih problema i slučajeva jer usprkos mnogih nedaća i gubitaka nikada nije gubila vjeru u Svevišnjega. Njezin spomendan slavi se 22. svibnja, a 13. svibnja možete započeti devetnicu svetoj Riti.

Devetnica Mariji Pomoćnici kršćana

(Spomendan slavimo 24. svibnja, a devetnica započinje 15. svibnja)

Devetnica započinje 15. svibnja kao priprava za svetkovinu Marije Pomoćnice 24. svibnja, njezine mjesečne spomendane ili kao zagovor za potrebne milosti duše i tijela, osobit je način čašćenja Djevice Marije svojstven Salezijanskoj obitelji. Moli uzastopce devet dana. Tijekom devetnice potrebno je pristupiti sakramentu pomirenja i primiti svetu pričest te učiniti neko djelo kršćanske ljubavi. Prema potrebi može se moliti i druge dane.

Devetnica Majci Božjoj Kamenitih vrata

(Blagdan slavimo 31. svibnja, a devetnica započinje 22. svibnja)

Čudesno sačuvan u požaru (31. svibnja 1731.), lik Majke Božje od Kamenitih vrata postao je znakom da u srcu grada Zagreba Majka Božja želi na osobit način biti prisutna kao zaštitnica i utočište svima koji joj povjere svoje tjeskobe i nade, svoje boli i brige. Ohrabreni tim znakom, puni pouzdanja i pobožnosti izmolimo devetnicu njoj u čast. Devetnica se moli tako da se devet uzastopnih dana moli Gospina krunica i molitva Majci Božjoj Kamenitih vrata.

Devetnica Duhu Svetomu

(Blagdan slavimo 28. svibnja, a devetnica počinje 19. svibnja)

Molitvu devetnice Duhu Svetomu možemo moliti na nakane Svete Crkve i na vlastite nakane, napose za milost darova Duha Svetoga: mudrosti, razuma, savjeta, jakosti, znanja, pobožnosti i straha Božjega.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja