Budi dio naše mreže

Ključna riječ: sv-leopold-bogdan-mandic

Pula dobila relikviju sv. Leopolda Mandića

U četvrtak, 12. svibnja, u pulskoj crkvi sv. Antuna Padovanskog, porečki i pulski biskup u miru mons. Ivan Milovan predvodio je misno slavlje na kraju kojeg je blagoslovio novopostavljenu relikviju sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Meditacija nad kipom sv. Leopolda Bogdana Mandića

Kip  sv. Leopolda B. Mandića djelo je talijanskog svećenika Luigia Razzana, a u idejnom djelu značajnu ulogu imao je poznati slovenski umjetnik isusovac Marko Rupnik. Kip je sam po sebi poseban, a njegova kopija krasi dvorište Leopoldovog padovanskog svetišta.

Devetnica sv. Leopoldu Bogdanu Mandiću

Ususret blagdanu sv. Leopolda Bogdana Mandića, donosimo devetnicu koju možete moliti kao pripravu! Ova devetnica može se moliti devet uzastponih dana, počevši od 3. svibnja ili bilo kojega drugog dana u godini. Moli se s namjerom izražavanja pobožnosti sv. Leopoldu Mandiću za određenu milost od Gospodina po njegovu zagovoru ili kako bismo zahvalili za već primljene milosti.

Molitve sv. Leopoldu za oboljele od karcinoma

Sveti Leopold Bogdan Mandić, hrvatski kapucin, nebeski je zaštitnik oboljelih od karcinoma. On je, naime, i sam bolovao od karcinoma jednjaka od kojega je i umro 1942. u Padovi. Tamo se nalazi njegovo neraspadnuto tijelo koje, poput magneta, sa svih strana privlači brojne ljude i vjernike svih uzrasta, obrazovanja i zanimanja. Ako vi ili netko vama blizak nosi teret ove teške bolesti, utecite se moćnom zagovoru sv. Leopolda, moleći ove molitve.

FRA MARIO BERIŠIĆ Padre Pio me uputio na Leopolda, Leopold na Pija, a obojica na Boga

"Stao sam pred ta dva tijela, u sredinu i odlučio sam iskazati jednako štovanje obojici svetaca. Dok sam molio osjetio sam se više privučenim malenošću sv. Leopolda, ne mogu to opisati, ali njegova malenost je snažno privukla moje srce. Naravno, rekao sam si da neću davati važnost osjećajima, niti dozvoliti samome sebi da više pažnje u molitvi posvetim Piju, no dogodilo se upravo obratno, kao da me Pio uputio na Leopolda, a Leopold na Padre Pija, a obojica na Boga. Nisam mogao izgovoriti nikakvu molitvu, osim što sam mogao promatrati kako se ta dva sveca nadopunjuju i kako me pozivaju na zahvalnost Bogu, od kojega proizlazi svako dobro", napisao je fra Mario Berišić na svojem Instagram profilu. Donosimo u cijelosti njegovo svjedočanstvo.

1 2 3
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja