Budi dio naše mreže

Svećenik i duhovnik zajednice mladih “Susreti mladih na Brigu” iz Širokog Brijega, fra Augustin Čordaš na svojem je YouTube kanalu objavio kršćansku meditaciju "Dođi" koju prenosimo u nastavku.

/ md

Dođi, od danas počni iznova razgovarati sa mnom. Dođi, reci mi ono što nosiš u svome srcu. Ja sam tu i čekam te u tišini. Čujem tvoje srce. Čujem ono što se  odvija u tebi i znaj da mi ništa nije skriveno. Ni jedan titraj tvoga bića. Ni jedna tvoja misao i emocija.

Dođi i budi sa mnom. Dođi, da ispočetka krenemo hodati i da hodamo zajedno. Dođi i budi u mojoj blizini. Ne treba puno riječi. Dovoljna je samo tvoja prisutnost i malo vjere da sam ja tu. Dođi i kroz tišinu poznaj da te ljubim, da mislim na tvoj život i da se brinem za tebe. Dođi u tišinu. Dođi u blizinu. Dođi i uđi u prisutnost. Moje oči gledaju na tvoje oči. Gledam te i vidim te. I poznajem te. Zato te pozivam da dođeš, da ti upoznaš mene. Da upoznaš moju ljubav. Moje smilovanje. Moju snagu. Da upoznaš ljubav kojom te ljubim. Da upoznaš moj križ koji živi u svetim tajnama, u euharistiji. Najveći znak koji sam ti ostavio je križ ljubavi, križ uskrsnuća. To je znak ljubavi za tebe.

Uvest ću te u ono zajedništvo za kojim toliko čezneš. Zato dođi, budi sa mnom. Budi sa samim sobom kroz zajedništvo, kroz prisutnost, kroz otvorenost.

Ti često tražiš znakove. Želiš da ti dadnem ovaj ili onaj znak. I ti često tražiš u svom životu različite pokazatelje. Ali znaj da je to najveći znak. Tri dana i tri noći provedene u tami, a onda svjetlost. To je najveći znak ljubavi Boga tvoga za tebe. I taj znak nije samo znak nego stvarnost tajne prisutne u euharistiji. Tu moje srce gori za tebe, za ljude, za ovaj svijet. Za ovaj svijet koji ne pozna ljubav, koji ne vidi. Koji i tebe vuče u tamu nepoznavanja onoga jedinoga, ono najvažnijega. Onoga bitnoga, prepoznavanja Boga. Zato dođi, budi tu. Budi sa mnom. Ja ću ti otkriti ono što je skriveno. Ja ću ti objaviti ono što ne poznaješ.

Ja ću te uvesti u ljubav koja nema kraja, koja nema početka. Uvest ću te u beskraj. Uvest ću te u ono zajedništvo za kojim toliko čezneš. Zato dođi, budi sa mnom. Budi sa samim sobom kroz zajedništvo, kroz prisutnost, kroz otvorenost. U mojoj blizini ti ćeš upoznati koliko je nebo blizu, koliko te Bog ljubi.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja