Budi dio naše mreže

"Koliko se puta u životu dogodi da smo obeshrabreni, misleći da nas život gazi. Mislimo da nemamo snage nositi se s onim što nam se događa. Upravo tu započinje čudo - kada ponizno shvatimo da imamo samo pet kruhova i dvije ribe, i sve to stavljamo na raspolaganje. Nitko od nas ne može reći da nema ništa", poručuje fra Marin Berišić na svojem Instagram profilu. Njegovu objavu donosimo u cijelosti.

/ im

U matematici množenje je nemoguće postići dijeljenjem. A ipak je u današnjem Evanđelju upravo tako. Dijeljenje nas vodi do množenja.

Vidimo siromašnog Filipa koji shvaća da nema toliko da nahrani sve te silne ljude. Koliko se puta u životu dogodi da smo obeshrabreni, misleći da nas život gazi. Mislimo da nemamo snage nositi se s onim što nam se događa. Upravo tu započinje čudo – kada ponizno shvatimo da imamo samo pet kruhova i dvije ribe, i sve to stavljamo na raspolaganje. Nitko od nas ne može reći da nema ništa.

Ne tražimo od nas nemoguće, nego dajmo i radimo što je nama moguće.

Moramo biti ponizni da kažemo: Gospodine možda nemam niti jedan kruh, ali imam nekoliko mrvica. I to želim s vjerom staviti u Božje ruke, i znam da će on učiniti ostalo. Ne tražimo od nas nemoguće, nego dajmo i radimo što je nama moguće. Bog nije mađioničar, on voli i želi da mi sudjelujemo, da dijelimo. Jer Bog polazi od našeg mogućeg!

A mi želimo imati puno toga da bismo bili sigurni da nešto možemo učiniti, ali Bogu i naše malo je puno!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja