Budi dio naše mreže

Ante Čaljkušić: Kultura života u Hrvatskoj se širi

Kultura života u Hrvatskoj se širi – pokazala je to i jesenska kampanja 40 dana za život koja je trajala od 25. rujna do 3. studenog. "Bila je to najbrojnija kampanja do sada, u koju se uključilo 33 grada, a molilo se na 35 mjesta", rekao je za HKR predsjednik inicijative 40 dana za život Ante Čaljkušić.

/ mp

Ovogodišnja jesenska molitvena kampanja za život započela je veličanstvenim marijanskim procesijama, uz program iscjeljenja srca žena ranjenih pobačajem, koji se provodi, pokrenut je i program za iscjeljenje očeva srca, a u sklopu kampanje promovirana je i knjiga “Neplanirano” koju prati i dokumentarni film. Takva nastojanja prati i milost brojnih spašenih života.

Ante Čaljkušić / Foto: Facebook

“Na svjetskoj razini broj spašenih života se još zbraja. Prema zadnjim informacijama to je 320 spašenih života, a u Hrvatskoj znamo za jedan spašen život. Konkretno, riječ je o spašenom životu u Zaprešiću. Naime, jedna majka išla se raspitati kako počiniti pobačaj kod svoje ginekologice, a na izlasku iz ordinacije ugledala je molitelje. A Grad Zaprešić je novi grad koji se pridružio molitvenoj inicijativi. Mi ne znamo točne brojke spašenih života, ali djelatnici bolnica kažu nam da za vrijeme molitvene inicjative broj pobačaj se smanji za 20, 30 ili čak 50 posto”, naglasio je predsjednik inicijative 40 dana za život Ante Čaljkušić.

Čaljkušić je naglasio kako je za ovaj vid apostolata potrebna duhovna zrelost, a s Božjom pomoći to se ostvaruje, i svake godine se novi gradovi žele uključiti u inicijativu. Dodao je kako uz korizmenu i jesensku molitvenu kampanju Udruga za život u Hrvatskoj organizira i niz drugih programa kojima širi kulturu života.

“Poznat je program ‘Oprostom oslobođene’ za iscjeljenje rana pobačaja kod žene, ‘Iscijeljenje očeva srca’ za iscijeljenje rana od pobačaja kod muškaraca, sportsko-rekreativna akcija ‘Utrka za život’. Otvorili smo savjetovalište za trudnice u Zagrebu, a uskoro i u Splitu. Poidzanje spomenika nerođenom djetetu u Velikoj Gorici i iduće godine u Vukovaru. To je ono sve što radimo”, poručio je Čaljkušić.

Predsjednik inicijative 40 dana za život istaknuo je, među ostalim, da je Kuća susreta Tabor otvorila svoja vrata članovima inicijative za susrete svake subote.

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja