Budi dio naše mreže

10 razloga zašto trebamo moliti krunicu Blažene Djevice Marije

U Marijinom mjesecu donosimo vam deset razloga zašto moliti krunicu. Mnogim svecima krunica je bila najdraža molitva i upravo zagovoru Djevice Marije zahvaljuju za mnoge milosti koje su primili. Mnogi od njih kažu da sve milosti koje nam Gospodin daje prolaze kroz Mariju, ako je tako što čekamo...

/ mb

1. “Dajte mi vojsku koja moli krunicu i osvojit ću svijet.” (bl. papa Pio IX.)

2. “Krunica je moja najdraža molitva. Divna, krasna molitva! Divna u svojoj jednostavnosti! Divna u svojoj dubini!” (sv. Ivan Pavao II.)

3. “Idite Gospi. Volite je! Uvijek molite krunicu. Molite je dobro. Molite je što češće možete! Budite duše molitve. Nikada se nemojte umoriti moliti, to je ono što je najpotrebnije. Molitva potresa Božje srce, ona zadobiva nužne milosti!” (sv. Padre Pio)

4. “Nitko ne može neprekidno živjeti u grijehu i nastaviti moliti krunicu; ili će odustati od grijeha ili će odustati od krunice.” (biskup Hugh Doyle)

5. “Krunica je sažetak cijelog Evanđelja.” (papa Pavao VI.)

6. “Krunica je knjiga za slijepe gdje duša vidi i tu se odigrava najveća drama o ljubavi koju je svijet ikada upoznao; to je knjiga za jednostavne koja ih uvodi u sve tajne i znanja koja pružaju veće zadovoljstvo, nego obrazovanje drugih ljudi; to je knjiga starijih čije se oči zatvaraju nad sjenama ovog svijeta, a otvaraju u cjelosti za onaj drugi. Njezina moć se ne može opisati.” (nadbiskup Fulton Sheen)

7. “Volite Gospu i molite krunicu jer je njezina krunica oružje protiv zala današnjega svijeta. Sve milosti koje nam Bog daje prolaze kroz Blaženu Majku.” (Sv. Padre Pio)

8. “Ako želite mir u svojim srcima, u svojim domovima i u svojoj državi, skupite se svake večeri kako biste molili krunicu. Ne dopustite da prođe i jedan dan, a da je niste molili, bez obzira koliko opterećeni bili s mnogo briga i rada.” (papa Pio XI.)

9. “Krunica je najmoćnije oružje za dodirnuti Srce Isusovo, našega Otkupitelja, koji je toliko volio svoju majku.” (sv. Ljudevit Montfort)

10. “Ne postoji problem, bez obzira koliko težak bio, kojeg ne možemo riješiti molitvom svete krunice.” (s. Lucija dos Santos iz Fatime)

Ključne riječi:
krunica BDM molitva ružarij

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja