Budi dio naše mreže

Iz kronologije Republike Hrvatske autorice Marije Sentić izdvajamo nekoliko događaja koji su se dogodili na današnji dan tijekom Domovinskog rata.

/ Borna Marinić

Iz kronologije Republike Hrvatske autorice Marije Sentić izdvajamo:

  • U radnom posjetu Republici Sloveniji u zamku Strmol podno Karavanki iznad Ljubljane boravila je delegacija Republike Hrvatske, koju je predvodio predsjednik Republike Hrvatske dr. Franjo Tuđman. U delegaciji su bili predsjednik Sabora RH dr. Žarko Domljan, predsjednik Vlade RH Josip Manolić i potpredsjednik Predsjedništva SFRJ Stipe Mesić, a uz Milana Kučana bili su predsjednik Skupštine Slovenije dr. France Bučar, predsjednik Vlade Lojze Peterle i ministar vanjskih poslova dr. Dimitrij Rupel. Cilj sastanka bile su pripreme za susret republičkih predsjednika 11. travnja na Brdu kod Kranja, a razmotrena je aktualna politička situacija.
  • Istog dana u Banskim dvorima u Zagrebu održana je konferencija predsjednika RH dr. Franje Tuđmana s novinarima, na kojoj je Tuđman naglasio da za osnivanje vlade nacionalnog spasa u Hrvatskoj, koju traže oporbene stranke, nema potrebe te je dodao da je dobio uvjeravanja da se Armija neće miješati u rješavanje krize, niti da joj pada na pamet da ruši legalno izabranu hrvatsku vlast. Osvrćući se na tijek suđenja pred Vojnim sudom šestorici hrvatskih građana zbog oružane pobune, izjavio je da će oni biti oslobođeni bez obzira na presudu.

Borna Marinić

Borna Marinić magistar je povijesti koji se niz godina bavi temom Domovinskog rata. Od 2013. uređuje i vodi Facebook stranicu Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat. Autor je više knjiga i dokumentarnih filmova na temu Domovinskog rata, a kao novinar radio je dvije godine u HRT-ovoj emisiji TV Kalendar. Od ožujka 2019. uređuje i vodi emisiju Domoljubne minute na Hrvatskom katoličkom radiju. Vlasnik je obrta CroHis kojim promiče vrijednosti Domovinskog rata.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja