Budi dio naše mreže

Donacija pape Franje stigla i u Ekvador

Apostolski nuncij u Ekvadoru dostavio je ministru javnog zdravstva te zemlje respiratore namijenjene bolnici "Eugenio Espejo" u glavnom gradu Quitu.

/ at

“Gesta kojom se želi svima otvoriti oči, kako bi bili pažljiviji prema potrebama bližnjih, prema ruci koja traži”, riječi su kojima je apostolski nuncij u Ekvadoru, nadbiskup Andrés Carrascosa Coso, opisao odluku pape Franje da toj latinskoameričkoj zemlji daruje dva respiratora za pomoć oboljelima od koronavirusa, piše Vatican News. Prema službenim informacijama, koronavirusom je zaraženo gotovo 54 tisuće Ekvadoraca, dok ih je preminulo više od 4400.

U intervjuu za Radio Vatican nuncij je napomenuo da se savjetovao s ekvadorskim ministrom javnog zdravstva, koji mu je predložio da se medicinski uređaji daruju bolnici “Eugenio Espejo” u glavnom gradu Quitu koja je uporišna točka za cijelu zemlju. Dostavili su ih u srijedu u nazočnosti ministra za javno zdravstvo, zamjenika ministra vanjskih poslova i ravnateljice bolnice. “Bio je to vrlo srdačan trenutak”, rekao je nuncij te dodao: “Naravno, riječ je o kapi u moru, no dva su uređaja dočekana s velikom radošću, jer se u tome prepoznaje Papina brižna i očinska gesta za tu zemlju koja trpi zbog vrlo osjetljive situacije.”

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja