Budi dio naše mreže

Virtualnom "šetnjom" ćete moći vidjeti poznata lica svetaca, onako kako ih vidi autorica Eva Vukina.

/ ps

Izložba “Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” autorice Eve Vukine iz Čakovca je trenutno postavljena u Dvoru Sveti Križ Začertje, no kako je obavijestila i sama slikarica, zbog epidemioloških mjera, broj posjetitelja je ograničen. No ako nećete biti u mogućnosti pogledati izložbu uživo, dostupna je i virtualnim putem!

Virtualnom “šetnjom” ćete moći vidjeti poznata lica svetaca, onako kako ih vidi Vukina. Tu su i sv. Leopold Bogdan Mandić, Alojzije Stepinac, bl. Ivan Merz pa i omiljeni sv. Ivan Pavao II. i Majka Terezija iz Kalkute.

Foto: Screenshot

Izložba predstavlja prvu samostalnu izložbu akademske slikarice iz Čakovca, u organizaciji galerije “Martin Borković“ Nacionalnog svetišta sv. Josipa, koja izložbu namjerava predstaviti u više gradova do kraja 2021. godine.

“Ima li veće radosti? Ja sam dobila tu čast da promoviram naše svece diljem Hrvatske, zapravo možda je bolje reći da promoviram Božju veličinu kroz portrete hrvatskih svetaca. Izlagat ću portrete u olovci, akvarelu i na platnima većih dimenzija. Bilo bi mi drago da dođete da vidite moje slike uživo te da se sretnemo i upoznamo. Sama realizacija, osobno mi je bila zahtjevna, puna kušnji i prepreka… ta žrtvica nije ništa prema žrtvi koju su podnijeli naši sveci za svoje bližnje i za našu domovinu. Veselim se ovoj turneji sa svecima!”, poručila je Vukina na svojem Facebook profilu u svibnju, najavivši izložbu.

Izložbu možete virtualno pogledati ovdje, a za dogovor oko posjeta izložbi možete kontaktirati 098/1711 118 (gđa Mirna Flögel Mršić).

https://www.facebook.com/evavukinaart/posts/366410228089514

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja