Budi dio naše mreže

Jesi li čuo onu izreku: "Mirno more nikada nije stvorilo dobrog mornara!" A ti se još uvijek bojiš svojih nemirnih mora... Hrabro samo! I nemirna mora nečem služe!

/ kv

Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, video-porukama pod nazivom “Pozitivna minuta” traži dobre, lijepe i poticajne misli te ih dijeliti putem društvenih mreža. U najnovijoj objavi donosi:

Američki predsjednik Franklin Roosevelt koji je četiri puta uzastopno bio biran za predsjednika u jednoj prilici rekao je da mirno more nikada nije stvorilo dobrog mornara. Po mirnim morima plove samo prosječni mornari.

Naš je život sličan barci koja plovi morem i u toj barci mi smo kormilari, mi smo mornari. I mi volimo mirno more. Kada se dogodi nemirno more, mi se uplašimo i pomislimo: “Najbolje je možda odustati. Najbolje je možda vratiti se u luku.”

Ali, barka našega života treba ploviti i nemirnim morima. Kada se dogodi nemirno more, sjeti se da je to prilika da postaneš dobar mornar. Sjeti se da bez toga ne možeš vidjeti jesi li dobar mornar. Bez toga ne možeš naučiti znanje. Sjeti se da nemirnim morima mogu ploviti samo dobri mornari.

Zašto ti ne bi bio taj dobar mornar?

Ne boj se naučiti i to znanje!

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja