Budi dio naše mreže

U današnjoj "Pozitivnoj minuti" fra Josip govori o dvije životne mudrosti koje redovito zaboravljamo u svojem životu. U samo 60 sekundi saznajte kako živjeti bolji i jednostavniji život.

/ fe

Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, video-porukama pod nazivom “Pozitivna minuta” traži dobre, lijepe i poticajne misli te ih dijeliti putem društvenih mreža. U najnovijoj objavi donosi:

Neki je čovjek došao pustinjaku Besarionu i upitao ga: što mi je činiti da imam dobar život? Pustinjak Besarion mu je rekao da prvo mora naučiti šutjeti te naučiti da se ne uspoređuje s drugima. Jako dobre životne lekcije.

Veliki je blagoslov i velika je moć kada smo sposobni šutjeti. Treba znati kada treba šutjeti. A ima trenutaka kada trebamo govoriti, kada ne smijemo šutjeti. Razlikovati to dvoje – odnosno znati kada treba govoriti a kada šutjeti – velika je mudrost.

Drugi savjet je također važan: ne uspoređivati se s drugima. Kad se uspoređujemo s drugima, onda smo od njih bolji-superiorni ili smo od njih lošiji-inferiorni. Mjerilo za naše živote nisu drugi, iako nam mogu biti poticaj. Zato se ne trebamo uspoređivati s drugima.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja