Budi dio naše mreže

Mnogi parovi u današnjem društvu planiraju što kasnije imati djecu, a neki čak ih i ne žele, ali mi donosimo razloge zašto su nam djeca važna i nadahnjuju nas.

/ mp

Odgajati djecu nije lako, ali sve što vrijedi zahtjeva trud i žrtvu. Prema pisanju Aleteie, donosimo razloge zašto nas djeca nadahnjuju za život.

Uz njih ćete se osjećati mlađe

Prvih godina kad postanete roditelje nećete puno spavati, ali istina je da vas djeca pomlađuju. Djeca nam pomažu da ponovno proživimo svoje djetinjstvo, potiču nas da budemo aktivni i obraćamo pozornost na svoje zdravlje te se povezujemo s mlađim generacijama.

Ojačat će vam brak

Kad par ima djecu zauvijek dijele posebnu vezu. Dijete je živući dokaz bračne ljubavi i zajedništva. Podizanje obitelji ojačava partnerstvo muža i žene i poziva ih na međusobnu potporu.

Bit će vam najbolji učitelji

Od trenutka kad dođu na svijet djeca počinju poučavati roditelje raznim stvarima – ljubavi, dobroti i radosti. Odgajanje djece u nama potiče najbolje i najgore osobine, što nam pomaže da dobijemo veći uvid u svoju osobnost kako bi postali bolji ljudi.

Poučit će vas o Bogu

Nema takve ljubavi kao što je to ljubav između roditelja i djeteta. Oni koj postanu roditelji prvi put često govore kako su preplavljeni osjećajima ljubavi prema svojoj djeci. Upravo takvu bezgraničnu ljubav osjeća Bog prema ljudima.

Učinit će vas radosnim

Djetetova znatiželja i radost je zarazna, uče nas kako da vidimo život novim očima. Gledajući ih kako postaju ono što bi trebali biti također uveseljava. Bilo da je riječ o prvim koracima koje naprave, radost na licima zbog darova ili kad dobiju diplomu, razni radosni trenuci čine život.

Darovat će vam novi društveni život

Možda vam ne trebaju novi prijatelji, ali s djecom će vam se proširiti društveni krugovi. Upoznat ćete druge roditelje i obitelji te ćete se družiti s ljudima s kojima niste ni sanjali.

Postat ćete manje sebični

Nesumnjivo je da da odgoj djece zahtjeva trud i žrtvu. Vaš život prestaje biti samo vaš jer sada drugi ovise o vama. Noćno hranjenje, planovi koji se mijenjaju u zadnji čas, puno ćete manje vremena imati za sebe. Žrtve su velike. Ali ljubav prema djeci će vas učiniti manje sebičnima.

Dat će veće značenje vašem životu

Sreća nije jedino zadovoljstvo u onome što radite već je važniji smisao. Djeca daju veliki smisao vašem životu, potiču vas na izazove, na činjenje dobra i odgovornost.

Promijenit će svijet

Pvro, djeca će promijeniti vaš svijet. Također promijenit će svijet vaše rodbine i prijatelja. Postat će pojedinci sa svojim smislom, darovima i mogućnostima. Možda će izliječiti rak, odletjeti na Mars ili napisati odličan roman. Ako žive jedan dan ili sto godina promijenit će svijet.

Učinit će život zanimljivim i zabavnim

Zaboravite na razne komedije – djeca su najsmješnija stvorenja koja postoje. A ne morate nikamo ići budući da se djeca nalaze pod vašim krovom. Primjerice kad vaše dijete obavi slučajno nuždu na podu, a pas se posklizne ili kad dođu doma s neobičnom frizurom kao tinejdžeri. Život s djecom uvijek je zanimljiv i zabavan.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja