Budi dio naše mreže

Pogledajte i poslušajte novu pjesmu-video spot Duhovnog kutka "Mlinovi moje ljubavi". Video je snimljen na jednom susretu zajednice Korablja.

/ bg

“Zahvaljujem Gospodinu za ovaj cvijet prijateljstva (između Duhovnog kutka i Arke) koji je njegovom milošću i providnošću niknuo na livadi Crkve”, stoji na YouTube kanalu Duhovnog kutka.

Korablja-Arka zajednica je osoba sa i bez intelektualnih teškoća, mjesto je pripadanja, rasta i slavlja. U zajednici vjeruju u potrebu jednih za drugima i jedinstvenu ljepotu svake osobe. Jean Vanier, utemeljitelj Arke, htio je da ona bude mjesto gdje će svaka osoba, bez obzira na sposobnosti, imati svoje mjesto i moći dati svoj doprinos u izgradnji čovječnijeg društva.

Korablja je legalno tijelo – udruga putem koje djeluje zajednica Arka u Zagrebu. Dio je međunarodne obitelji – mreže zajednica Arka koje postoje u više od 40 zemalja u svijetu, a koje su okupljene unutar krovne organizacije L’ Arche International.

Njihova misija je omogućiti otkrivanje darova osoba s intelektualnim teškoćama kroz njegovanje uzajamnih odnosa. Iz takvih odnosa rađa se promjena osoba koje su u njih uključene. Žele djelovati u kulturama i zajedno izgrađivati što čovječnije društvo te razvijati okruženje zajednice u skladu s potrebama članova, a koje se stalno mijenjaju, ostajući vjerni utemeljiteljskim vrijednostima.

Duhovni kutak katolička je evangelizacijska skupina, čiji su voditelj i suvoditelj Stjepan Arnuš i Boris Biško. Duhovnik je vlč. Marinko Miličević.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja