Budi dio naše mreže

Važno je biti odlučan i dopustiti Bogu da zakorači u cjelovitost naših života i čuvati se dvoličnosti.

/ im

‘Duhovni poticaj – Živo vrelo’ za Radio Mir Međugorje pripremio je brat Marinko Klaić. Njegovo promišljanje pročitajte u nastavku.

Na vratima jedne stare crkve stoji latinski natpis: „Uđu cijeli, ostani sam i izići ćeš promijenjen“. Crkva se u naše vrijeme trudi pružiti vjernicima centre za duhovnu obnovu, samostani otvaraju svoja vrata za iskustvo života u molitvi, svetišta razvijaju programe za rijeke hodočasnika. U tom smislu promatramo i naše Međugorje kao jednu veliku kuću duhovne obnove za Crkvu i za svijet, jer nam je obnova u svakodnevnici i te kako potrebna. Spomenuti natpis na drevnoj crkvi krije tajnu dobro iskorištenog vremena u svim navedenim strukturama za obnovu kršćanskog života.

Uđi cijeli, značilo bi ne ostavljati dio sebe izvan prostora obnove, ne živjeti dva života, onaj jedan za život u Crkvi, obitelji i sl., a drugi za život u svijetu, društvu, na poslu. Važno je biti odlučan i dopustiti Bogu da zakorači u cjelovitost naših života i čuvati se dvoličnosti.

Živjeti intimni odnos s Bogom u molitvi i tišini, i tako svojoj svakodnevnici pružiti duhovnu dimenziju bez koje nema istinskog kršćanskog života.

Ostani sam, želi reći da je u kršćanskom životu neizmjerno važno njegovati vlastiti nutarnji duhovni život. Živjeti intimni odnos s Bogom u molitvi i tišini, i tako svojoj svakodnevnici pružiti duhovnu dimenziju bez koje nema istinskog kršćanskog života.

Te dvije kratke upute jamče ono bitno što svi očekujemo, kako u Međugorju, tako i u svakom susretu s Gospodinom, u osobnoj molitvi, slavlju Euharistiji, duhovnim obnovama, seminarima i sl. a to je ono na kraju mudre rečenice: izići ćeš promijenjen.

Važno je biti odlučan i dopustiti Bogu da zakorači u cjelovitost naših života i čuvati se dvoličnosti.

I najkraći susret s Bogom može nam donijeti promjenu. Samo je važno da u tom susretu budemo cjeloviti, u potpunosti za njega, sami, onakvi kakvi jesmoU današnjoj molitvi, krunici, misi i bilo gdje se nalazio, i što god molio, želim ti tu promjenu i iskreni susret s Gospodinom.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja