Budi dio naše mreže

Zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski krstio je u nedjelju, 13. listopada, Juliana Raya, peto dijete obitelji Alana i Ivone Grdić u Župi sv. Luke evanđelista u novozagrebačkom naselju Travno.

/ mpp

Tumačeći Božju riječ mons. Gorski istaknuo je kako “ovaj čovjek iz Evanđelja osjeća veoma dobro da je pravo bogatstvo život vječni, iako je bio bogat materijalnim dobrima, a taj se život ne stječe niti rođenjem niti nasljedstvom, nego časnim životom”, nadodavši da smo, kao i Isusovi učenici zbunjeni njegovim odgovorom mladiću.

I mi danas postavljamo ista pitanja: ako ćemo svi biti siromašni, od čega ćemo živjeti? Kako zbrinuti djecu, školovanje, gdje stanovati, kako se liječiti od bolesti, gdje ćemo se mi vjernici okupljati?

Mons. Gorski rekao je da “Isus ne preporučuje siromaštvo radi siromaštva. Štoviše, materijalno siromaštvo je grijeh sebičnosti bogatih”, istaknuvši da se materijalna dobra “znaju nametnuti kao smisao života, a ne kao sredstvo za pristojan život”. Govoreći kako je svaki čovjek bogat, mons. Gorski kazao je da “svaki od nas može rasti u vjeri, može rasti u prijateljstvu, u ljubavi, u Crkvi, u dobroti – svi možemo rasti i napredovati”.

Krštenje petog djeteta obitelji Grdić / Foto: TU Zagrebačke nadbiskupije

“Bogu dati mjesto u svojem životu iznad svega – to čini vjera u odnosu na sva druga dobra koja posjedujemo. Vjera osobito u odnosu na sebičnost. Ako nekome nedostaje takva vjera, uvijek će se nekako u sebi osjećati prazno”, rekao je biskup Gorski.

Obitelj otvorena životu

Na završetku misnog slavlja pozdravljajući mons. Gorskog i ujedno mu zahvaljujući što je u ime zagrebačkog nadbiskupa mons. Dražena Kutleše došao u župu sv. Luke u Travnom krstiti peto dijete obitelji Grdić, upravitelj župe vlč. Darko Bručić Pavuk čestitao je roditeljima malog Juliana Raya i njegovoj cijeloj obitelji, istaknuvši kako je ovo jedno od četiri krštenja ovoga vikenda i izražavajući radost što je u župi Travno sve više obitelji otvorenih životu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja