Budi dio naše mreže

Krunica nas dovodi pred Mariju, a Marija nas kroz razmišljanje otajstava iz Isusova života vodi Isusu.

/ im

‘Duhovni poticaj – Živo vrelo’ pripremila je za Radio Mir Međugorje s. Leopoldina Kovačević koja je u Međugorju gdje vodi brigu o štićenicima doma Majka Krispina (Udruga za pomoć i rehabilitaciju nezbrinutih trudnica, zlostavljanih žena i djece, pomoć u prevenciji ovisnosti…), a živi u samostanu u Miletini.

Krunica je oružje kojim pobjeđujemo zlo i štit koji nas brani od zla. Kršćanin bez krunice je kao vojnik bez oružja. Kršćanin s krunicom najjača je duhovna sila. „Dajte mi vojsku koja moli krunicu i osvojit ću cijeli svijet“ rekao je blaženi papa Pio IX. Snaga krunice je iskustvo svetaca, papa, crkvenih naučitelja koji su nam često govorili o ovoj molitvi i  poticali da je molimo. I Gospa nas je u svim ukazanjima kroz povijest stalno pozivala na moljenje Krunice. Odmah u prvim danima ukazanja u  Međugorju, vidioci su pitali Gospu što želi poručiti svećenicima. Odgovorila je: “Pozivam vas da pozovete sve na molitvu krunice. Krunicom ćete pobijediti sve nedaće koje sotona sada želi nanijeti Crkvi katoličkoj! Molite krunicu, svi svećenici! Posvetite vrijeme krunici!”( 25.6.1985) Krunica nas dovodi pred Mariju, a Marija nas kroz razmišljanje otajstava iz Isusova života vodi Isusu.  I mi u svome životu prolazimo kroz radosti i žalosti, zato nam je krunica tako bliska. Ona je utjeha majci dok bdije uz bolesno dijete, nada zatvorenicima, starici dok iščekuje djecu iz tuđine…Pročitala sam o  snažnom svjedočanstvu Ukrajinca Josipa Terelje koji je, zbog vjere,  provo  24 godine u tamnicama Sovjetskog Saveza. Kroz sve nevolje koje je proživio krunica mu je bila najveća utjeha. Odricao se kruha, koji je  često bio jedina hrana koju je dobio, i od njegove sredine radio zrnca koja bi nizao na starom koncu kako bi imao krunicu. Kad su otkrili da moli, kaznili ga samicom i glađu, a on kako bi preživio pojeo je svoju krunicu.

Vrijednost krunice zna samo tko je moli. Majka Terezija uvijek je u ruci nosila krunicu, čak i kad je nešto drugo radila. Kad bi je zapitali zašto drži krunicu kad očigledno ne moli, odgovarala je da je to njezin način da se podsjeti da drži Gospu za ruku.

I dok se vodi “treći svjetski rat u komadićima”, kako kaže papa Franjo, dok se vode ratovi za obitelj, ratovi u ljudskim srcima, mi znamo da je krunica oružje kojim ćemo pobijediti. Blažena Djevica Marija  nije nikog  zapustila tko se k njoj u zaštitu utekao, njezinu pomoć  zatražio i zagovor zamolio.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja