Budi dio naše mreže

Mjesna inicijativa ’40 dana za život' iz Zaboka - a u Hrvatskoj ih ima ukupno 36 - bila je proteklog vikenda od 30. kolovoza do 1. rujna domaćin 13. nacionalnog susreta organizacijskih timova inicijative '40 dana za život'.

/ anh

Više od 120 sudionika okupilo se na nacionalnom susretu inicijative kako bi razmijenili iskustva, povezali se i pripremili za nadolazeću novu jesensku kampanju miroljubivog bdijenja koja će trajati od 25. rujna do 3. studenog i održat će se u 36 mjesta i gradova na 38 lokacija. Zabočani su svojim domaćinstvom i gostoprimstvom oduševili sudionike, objavili su među ostalim.

Poseban gost ovog susreta bio je Robert Colquhoun (42), međunarodni koordinator ove pro-life inicijative iz Londona, a u Hrvatsku je stigao sa svojom obitelji suprugom i petero djece. Uoči susreta u Zaboku sudjelovao je i na proslavi 10. godišnjice inicijative koja je svečanije upriličena u Splitu, a tijekom ovog radnog susreta u srcu Hrvatskoga zagorja održao je tri predavanja o aktualnoj situaciji s borbom za život u svijetu. U Zagrebu je naknadno ima priliku posvjedočiti o tome kako se sam uključio u pro-life borbu te što ona sve donosi.

Inače, na susretu u Zaboku je sudjelovao i Adrián István Uracs, voditelj inicijative ’40 dana za život’ iz Novog Sada u susjednoj Srbiji. Uracs je kroz svoje izlaganje dao pregled onoga što se trenutno događa po pitanju borbe za život u Republici Srbiji, a kineziolog Damir Znaor, pak, s okupljenima je podijelio važnost brige za fizičko, psihičko i duhovno zdravlje kroz predavanje na temu ‘Zdravlje u punini’.

Održan je i pro-life kviz, poseban glazbeni gost bio im je jedne večeri kantautor duhovne glazbe Dragutin Hrastović, a organizatori nacionalnog susreta u ovoj su prilici izrekli isto tako ‘od srca zahvalu’ svim župnicima koji su ih primili u svoje župe na noćenje, služili mise i ispovijedali tijekom susreta: vlč. Ivanu Šestaku, vlč. Tomici Božičeku, vlč.Marijanu Culjaku, vlč. Hrvoju Maltariću i preč. Domagoju Matoševiću.

Bila je ova također prilika da sudionici susreta posjete i dva marijanska svetišta – svetište Majke Božje Gorske u Loboru i nacionalno marijansko svetište u Mariji Bistrici.

„Pripremljeni i ohrabreni za jesen, svi sudionici raduju se svjedočenju ljubavi za nerođene, majke, očeve i medicinsko osoblje ispred 38 bolnica i domova zdravlja diljem Hrvatske“, poručuju u priopćenju za javnost.

U nastavku je poveznica na svjedočanstvo Roberta Colquhouna koju je izrekao u ponedjeljak, 2. rujna, navečer u zagrebačkoj župi sv. Josipa na Trešnjevci nakon mise u župnoj dvorani,  a podsjećamo i da je Incijativa objavila kako će 7. Utrka za život biti održana u subotu 21. rujna na jezeru Bundek u Zagrebu i velika novost je natjecateljska kategorija; utrka ‘beba puzača’.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja