Budi dio naše mreže

Sve popularniji svećenik na društvenim mrežama, fr. Columba Jordan sa svojim je pratiteljima podijelio promišljanje o tome kako životne rane mogu postati izvor blagoslova.

/ mdj

Polazeći od Isusova uskrsnuća onako kako nam to donosi evanđelist Ivan, fr. Columba je komentirao susret Uskrslog sa apostolima. Istaknuo je kako su nakon Isusove smrti apostoli razmišljali o prethodnim godinama života s Isusom. “Vjerojatno su i bili u stanju očaja, vjerojatno su razmišljali kako su s njime proveli tolike godine i vidjeli tolika čuda, a sada sve izgleda kao uzaludno.”

U tim trenucima se događa prekretnica, objašnjava fr. Columba i naglašava kako Isus dolazi kao pobjednik nad smrti. “Zanimljivo je da Isus prilazi i pokazuje rane”, nastavlja i dodaje kako Isus zadržava svoje rane, koje su za nas pokazatelji njegove ljubavi prema nama.

“I mi sami imamo rane, na što nam Isus govori isto što i učenicima – ‘Mir s tobom’. Kao da nam govori: ‘Zastani. Znam da ti sve izgleda nejasno, znam da se bojiš križa’. Ovaj je svećenik podijelio i svoje vlastito iskustvo te objasnio kako je kroz svoj život nastojao sakriti svoje rane i izgledati savršeno.  “Ne želim da svi znaju da sam grešan i slab, pa ipak nisam Bog i trebao bih prihvatiti to stanje.”

“Kao da nam Bog poručuje: U redu je biti slab, budi u miru”, zaključuje fr. Columba.

Cijelo promišljanje možete pogledati ovdje.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja