Budi dio naše mreže

O snažnom zagovoru sv. Rite u svim životnim okolnostima za Hrvatsku katoličku mrežu posvjedočila je slušateljica Maja Zajec.

/ Ivana Markić

Naša slušateljica Maja Zajec posvjedočila nam je kako je u njezinom životu zagovor sv. Rite velik te da je ona za nju zasigurno ‘Svetica nemogućeg‘. Ono što joj je posebno zanimljivo jest da je već od ranog djetinjstva povezana s njom.

“Kad sam bila mala djevojčica i ljetovala sa svojim roditeljima na moru, moja mama je od žene kod koje smo bili smješteni dobila molitvenik sv. Rite i ta žena joj je posvjedočila kako je to svetica nemogućeg, a moja obitelj do tada nije znala za tu sveticu”, prepričala nam je. Otkrila nam je da ju je oduševila vjera sv. Rite: “Kako je mama stalno imala u sobi taj molitvenik, jednog dana uzela sam taj molitvenik i kako je na početku bio opisan njen život, čitajući ostala sam oduševljenja njezinom vjerom. To moje oduševljenje je bilo još veće kad sam jednog dana pogledala film o njezinom životu”.

A kada bi mi se približio neki dečko, molila bih svetu Ritu da ona zamoli Isusa te mi pokaže je li ta osoba za mene ili ne, zanimljivo je bilo kako bi devetnica išla svome kraju, ti dečki bi se polako udaljavali od mene.

Maja svjedoči kako su se izmjenjivale životne situacije tako je raslo i njezino pouzdanje u Gospodina. “Tako kroz život počele su se događati svakakve stvari npr. bratovo teško zdravstveno stanje, zaljubljivanja i kroz sva ta događanja uvijek bih se utjecala svetoj Riti molitvom devetnice. Tako smo mi tri sestre molile devetnicu za zdravlje brata, i našem bratu bi u bolnici stanje odmah išlo na bolje već u prvim danima devetnice. A kada bi mi se približio neki dečko, molila bih svetu Ritu da ona zamoli Isusa te mi pokaže je li ta osoba za mene ili ne, zanimljivo je bilo kako bi devetnica išla svome kraju, ti dečki bi se polako udaljavali od mene. U tom trenutku to mi jako teško ‘palo‘, ali vjerovala sam i duboko u srcu znala da sveta Rita zagovara za mene kod Isusa, i da On zna da je to najbolje za mene…tako je bilo sve do trenutka kad se nije pojavio moj sadašnji muž”, rekla je.

Evo na blagdan sv. Rite moja Rita slavi svoj prvi imendan, a sebe i nju svakog dana predajem u zagovor te velike svetice i zaštitnice nemogućeg.

Zahvalna za sve milosti koje je primila po zagovoru svetice dala je obećanje da ako ikada rodi djevojčicu nadjenut će joj ime Rita, a to se i dogodilo. “Prošle godine kako sam ostala u drugom stanju, osjetila sam odmah u srcu kako nosim djevojčicu koja će nositi ime Rita po mojoj zaštitnici. Evo na blagdan sv. Rite moja Rita slavi svoj prvi imendan, a sebe i nju svakog dana predajem u zagovor te velike svetice i zaštitnice nemogućeg. Preporučujem svima tu veliku sveticu jer ona svaku molitvu predaje Isusu koju On uslišava onako kako je najbolje za nas!”, poručila je.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja