Budi dio naše mreže

Prema svjedočenju, svećenik je predvodio molitvu koja je prethodila euharistijskom slavlju za kojeg se pripremao.

/ mdj

Član Društva Sv. Patrika za strane misije Kiltegan Fathers, vlč. William Banda ubijen je iz vatrenog oružja dok se pripremao slaviti svetu misu u katedrali Tzaneen, donosi nedjelja.ba.

Prema svjedočenju, svećenik je predvodio molitvu koja je prethodila euharistijskom slavlju za kojeg se pripremao. Nazočni vjernici su vidjeli nepoznatog, vrlo lijepo odjevenog čovjeka kako ulazi u crkvu, prilazi svećeniku i sjeda pokraj njega.

Nakon molitve krunice vlč. Banda je otišao u sakristiju kako bi se pripremio za euharistiju, a stranac je krenuo za njim. Kad je svećenik ušao u sakristiju ubojica je izvukao pištolj iz džepa i upucao o. Banda u potiljak. Potom je napadač krenuo prema izlazu, ali kada je došao do praga, okrenuo se, prišao svećenikovom tijelu i ispalio drugi hitac u glavu. Nakon što je izašao iz crkve, svjedoci navode da je ubojica ušao u automobil koji ga je čekao, a zatim pobjegao punom brzinom.

Ubojstvo katoličkog svećenika slijedi nakon ubojstva trojice pravoslavnih redovnika dan ranije, 12. ožujka, u samostanu Sv. Marka i Svetog biskupa Samuela Ispovjednika, u Cullinanu, oko 30 km istočno od Pretorije. U priopćenju, Koptska Crkva navodi da su ubijeni redovnici bili dijecezanski vikar o. Takla El-Samouili, kao i o. Youstos Ava-Markos i o. Mina Ava-Markostre.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja