Budi dio naše mreže

Dokumentarni film "Jedan dan života", o događajima koji su se 19. svibnja 2018. zbivali na riječkom Korzu sada je dostupan i na Youtube kanalu.

/ dt

Istog dana su se na glavnom riječkom šetalištu, Korzu, našli „Hod za život“ i „Hod za slobodu“. No, na Korzu su se i potpuno neočekivano našli aktivisti koji su prepriječili rutu „Hodu za život“ i unijeli novu dramu u već dramatično suprotstavljene strane. Dokumentarni film namjerava široj javnosti dati objektivni pregled gledanja na život, određena prava čovjeka proizašlih iz istog i njegovu slobodu. U filmu su ”uhvaćene” reakcije i ponašanja svih aktivista, uz autentičnu i “sirovu” sliku i ton.

Na riječkoj premijeri filma su bili zastupnici i pro-choice i pro-life stavova, čak i neki koje je policija, zbog ometanja Hoda, odvela maricom. Redateljica filma, Marsela Host je u razgovoru za Hrvatsku katoličku mrežu rekla da su ih rado ugostili i da je bilo dobro vidjeti kako zajednički reagiraju na iste scene u filmu. “Naravno, svatko ima svoje viđenje tih događaja, ali nastojala sam zadržala objektivnost i ne naginjati na nijednu stranu nego uvijek biti na strani istine. Ni Hod ni film nisu vjerska inicijativa, nego je to jedna stvarnost, a sukob je na duhovnoj razini”, istaknula je Host.

Redateljica filma rekla je da je snimanje trajalo od početka Hoda, nastavilo se na jesen, a produkcija je bila gotova u otprilike mjesec i pol. “Htjeli smo ga dovršiti do kraja veljače, s obzirom na zakon o abortusu, ali ne s ciljem utjecaja na političare. Međutim, kad nekome osvijestite neke činjenice, onda je nebitno kakav je zakon. Nakon toga zakonom se može odobriti abortus i u samom porodu. Ako to nijedna trudnica više ne bude htjela, mi smo dobili svoju bitku.”

Nakon nekoliko projekcija u hrvatskim gradovima, film je sada dostupan i na Youtube kanalu:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja