Budi dio naše mreže

Blagoslov grobnice za nerođenu djecu na šibenskom Gradskom groblju Kvanj upriličen je u ponedjeljak na svetkovinu Blagovijesti. Obred blagoslova predvodio je župnik na Vidicima i duhovnik šibenskog ogranka udruge Betlehem fra Ivan Penava.

/ mp

Grobnica za nerođenu djecu plod je inicijative “Najmanji međi nama” koju je pokrenula udruga “Betlehem Šibenik” 2016. godine i uz pomoć mnogih donatora uspješno ju privela kraju. Grobnica se nalazi na ulaznoj aleji groblja Kvanj s desne strane nekoliko metara nakon mrtvačnice.

“Zamišljena je kao spomenik svoj nerođenoj djeci i poticaj na molitvu za nerođenu djecu i njihove roditelje koji su ranjeni pobačajem. Grobnica je na raspolaganju za pokop spontano pobačene djece na zahtjev roditelja koji to žele. Ona postaje svjedok vjere da ljudski život započinje začećem i da čovjek kao osoba od svojega začetka ima pravo i na dostojan pokop”, istaknula je predsjednica  Udruge Betelehem – Šibenik Helien Čoko.

Predsjednica Udruge Betelehem – Šibenik Helien Čoko

“Blagoslov grobnice planiran je na blagdan Naviještenja Gospodinovog – Blagovijest kada se spominjemo trenutka u kojem je začet i sam Isus Krist. Naime na blagdan Blagovijesti slavimo događaj u kojem je arhanđeo Gabrijel Blaženoj Djevici Mariji navijestio da će po Duhu Svetom začeti i roditi Sina Božjega Isusa Krista”, kazao je fra Ivan Penava.

Fra Ivan Penava blagoslovio grobnicu za nerođenu djecu

Udruga “Betlehem Šibenik” civilna je i humanitarna udruga koja skrbi za potrebe trudnica i njihove nerođene djece, promiče radost života i ljubavi prema nerođenoj djeci i njihovim roditeljima. Udruga ima svoje sjedište u Šibeniku na adresi 8. Dalmatinske udarne brigade 21, a redoviti susreti su ponedjeljkom u 18 sati. Ujedno udruga organizira program samopomoći „Oprostom oslobođene“ namijenjen ženama koje pate od post-abortivnog sindroma nakon namjernog ili spontanog pobačaja i potpomaže sigurne ženske kuće u kojima borave trudnice i mlade majke koje nemaju podršku obitelji za rađanje svojega djeteta.

Grobnica za nerođenu djecu

Podsjetimo, grobnica za nerođene postoji već u pet gradova, a to su: Zagreb, Sisak, Gospić, Vinkovci i Osijek. O značenju grobnica za nerođene za HKM razgovarali smo s p. Markom Glogovićem, osnivačem Udruge Betlehem. Cijeli intervju pročitajte OVDJE.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja