Budi dio naše mreže

Zašto su u Isusovu kraljevstvu manje zapovijedi važnije od većih? Koje su to manje, a koje veće? Otkrij da je Isusova logika prava, istinita, a naša kontaminirana lažima oholosti i taštine. Otkrij skriveno blago u evanđelju!

/ md

Župnik Pomera i Premanture don Antun Nižetić na svojem je YouTube kanalu objavio video u kojem je objasnio Kristovu logiku i značenje njegovih riječi u petoj glavi Matejeva evanđelja o zapovijedima i učenju ljudi Božjim zapovijedima.

Tko dakle ukine jednu od tih najmanjih zapovijedi i tako nauči ljude, najmanji će biti u Kraljevstvu nebeskom. A tko ih bude vršio i druge učio, taj će biti velik u Kraljevstvu nebeskom. Mt 5, 19

Bogu je veliko ono što je malo i skriveno

“Zašto bi netko tko druge uči i najmanje zapovijedi bio najveći u Kraljevstvu nebeskom. Prije svega moramo vidjeti koje su to i najmanje zapovijedi”, započeo je Nižetić. Poručio je da su velike zapovijedi one koje kada se prekrše, donose velike kazne. “Bogu je veliko ono što je malo i skriveno. To je stvar nutrine i nalazi se u nama”, ističe.

“Kako znam da je netko izvan Kraljevstva Božjeg? Onda kada čovjek kaže ‘Ja nisam nikoga ubio, ja ne kradem…ukratko onda kada netko nabraja velike zapovijedi Božje. Ta osoba nije još ušla u svoju nutrinu i nije otkrila Kraljevstvo Božje”, naglasio je.

“Male zapovijedi za Boge su velike jer se na kraju ispunjenja Zakona nalazi ljubav. Krist kaže Ne bude li vaša pravednost veća od pravednosti pismoznanaca i farizeja ne, nećete ući u Kraljevstvo nebesko i to je ta izvanjska pravednost farizeja”, kazao je Nižetić.

Bog poznaje tvoje srce

Ističe kako trebamo biti pravedni bez obzira vide li nas drugi ili ne jer je to ono što Krist od nas očekuje. Bog zna naša srca i uzalud je praviti se pravednim pred ljudima kako bi nas oni percipirali pravednima. “Ono što je ljudima uzvišeno i veliko odvratnost je pred Bogom”, kazao je Nižetić.

Kristova logika je logika ljubavi. Naša je logika farizejska i izvanjska jer sve činimo kako bi nas drugi vidjeli i kako bismo stekli njihovu naklonost.

Don Antun Nižetić poručuje nam da brinemo o svojoj nutrini zbog sebe i Božje slike o nama jer ona jedina vrijedi i jedina će nam jednog dana značiti kada će odrediti naš vječni život koji će biti ili u Kraljevstvu nebeskom ili u paklu. Svojoj nutrini trebamo posvetiti veliku pozornost jer ono što se nama naizgled čini nevažno i malo baš je to za Boga veliko i važno. “Kristova logika je logika ljubavi. Naša je logika farizejska i izvanjska jer sve činimo kako bi nas drugi vidjeli i kako bismo stekli njihovu naklonost. Vratimo se nutrini i skrovitosti. Vratimo se Kristovoj logici jer Otac naš vidi u skrovitosti i uzvratit će nam”, zaključio je don Antun Nižetić.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja