Budi dio naše mreže

Ključna riječ: don-antun-nizetic

DON ANTUN NIŽETIĆ Duhovnost New Age-a i kršćanstvo su nespojivi!

U vrlo kaotičnom vremenu u kojemu živimo, New Age prakse i vjerovanja kao da su manje vidljivi u javnosti, ali čini se da i dalje snažno obilježavaju živote onih koji ih prakticiraju. Zato don Antun Nižetić u svom promišljanju upozorava na nespojivost New Age praksi i vjerovanja s kršćanstvom i opasnost za kršćanske vjernike.

Kako se pripraviti za trpljenje?

Sv. Pavao je govorio da uživa u trpljenima poradi Krista i pozivao učenike da u Krista, ne samo vjeruju, nego da za njega trpe. Ići u brak i misliti da će biti samo uživanje za čas se pretvori u nepodnošljivu patnju. Isto je tako i sa svećeničkim redom. Općenito, sa svakom službom i cijelim životom.

Don Antun Nižetić o omiljenom boravištu demona

"Pred demonskim u nama, ne pomaže nikakva mila svjetska filozofija ili ideja jer demonsko sve to guta u jednom kusu. Kada je demonsko u nama, potrebni smo Nekog jačeg od nas, i od tog demonskog, da ga svlada", piše don Antun Nižetić u svome promišljanju.

Don Antun Nižetić predstavio i pozvao na Neokatekumenski put

Don Antun Nižetić predstavio je crkveni pokret naziva Neokatekumenski put poručivši kako je život u zajednici s braćom i sestrama lakši i ljepši jer živeći u zajedništvu nismo prepušteni sebi samima. Osima toga, sam Isus Krist pozvao je na život u zajedništvu s drugima koje trebamo naučiti ljubiti kao što ljubimo sami sebe.

Očiti grijesi lakše nas privode priznanju i kajanju, a za skrivene je potrebna posebna milost Božja

"Očiti grijesi lakše nas privode priznanju i kajanju, a za te skrivene potrebna je posebna milost Božja. Oni dolaze na red tek kada nas Bog oslobodi od onih očitih. Dok se još valjamo u bludnosti ili se često srdimo, oni skriveni grijesi mogu slobodno živjeti i bujati. Inače, od onoga što je u nama najjače najteže se oslobađamo. Tako, oholost i škrtost po snazi idu naprijed, a po oslobođenju dolaze na kraju", piše don Antun Nižetić.

1 2 3 4
Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja