Budi dio naše mreže

Nakon današnje dodjele diploma studentima i studenticama svih smjerova Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Zagrebu, zamolili smo dvoje od njih da nam, s diplomama u ruci, kažu nešto o svojim željama i nadanjima.

/ Hrvoje Josip Bišćan

Gabrijel Orečić dolazi iz Petrinje, iz župe sv. Lovre mučenika.

“Diplomirao sam na Filozofsko-teološkom studiju. Svoju budućnost, kao diplomirani teolog vidim u javnom životu, posebice u službi medija, bilo tiskanih bilo virtualnih. Mislim da bismo se svi, kao teolozi, trebali više posvetiti i više biti zastupljeni u javnosti.”

Na pitanje kako ljudima i javnosti približiti teološke teme – primjerice grijeh, spasenje ili vječnost, Gabrijel odgovara: “Pa na isti način na koji nas je pozvao Isus – da se ne suobličujemo ovome svijetu. Iako jesmo u svijetu, da ne budemo od svijeta. Mi trebamo i možemo svijetu uvijek ponuditi nešto novo, ali prvenstveno moramo biti vjerni crkvenom nauku i crkvenoj Tradiciji.”

Natalia Levak je iz Zagorja i diplomirala je na smjeru Religiozna pedagogija i katehetika. Zato i ne čudi odgovor na pitanje što želi ubuduće raditi s diplomom KBF-a i gdje se vidi?

“Prije svega vidim se u radu s djecom, jer mi je to bila prvenstvena motivacija i kada sam upisivala fakultet i htjela bih se ostvariti u tom pogledu. Ponajviše bih voljela raditi s marginaliziranim skupinama, poput djece s posebnim potrebama. Tu nekako vidim svoju priliku, a i volim raditi s njima.” Dodala je da su joj teološki predmeti bili od koristi tijekom studija.

“Naravno. Teološki kolegiji su mi pomogli i u rastu u osobnoj vjeri i u mome duhovnom rastu. Oni su moju vjeru, koju sam primila od roditelja i svoga župnika, nekako okrunili i tako se zaokružilo sve što sam otprije znala. Sve se to profesionalno uzdiglo i, hvala Bogu, danas slavimo!”

Dodajmo na kraju da će KBF 21. ožujka upriličiti Dan otvorenih vrata, kada će svi zainteresirani moći razgledati prostore i saznati sve što ih zanima o radu Fakulteta.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja