Budi dio naše mreže

"Držati dugo čašu u uzdignutoj ruci ima veze s držanjem teških misli u glavi. Ili barem tako tvrdi jedan profesor...", poručuje fra Josip Vlašić u najnovijoj "Pozitivnoj minuti".

/ hk

Fra Josip Vlašić, član međuprovincijskog franjevačkog bratstva u Franjevačkom samostanu Marijina Pohođenja u Pazinu, video-porukama pod nazivom “Pozitivna minuta” traži dobre, lijepe i poticajne misli te ih dijeliti putem društvenih mreža. U najnovijoj objavi donosi:

Jedan je profesor školski sat započeo jednom gestom. Uzeo je čašu vode, podigao ju je i pitao svoje učenike: ‘Što će se dogoditi ako ovu čašu držim ovako jednu minutu?’ Učenici su rekli: ‘Ništa se neće dogoditi’. ‘A što će se dogoditi ako ovu čašu držim jedan sat?’ ‘Vjerojatno ćete osjetiti bol u reci’, rekli su mu.

Profesor je nastavio: ‘Što će se dogoditi ako ovu čašu držim cijeli dan, a možda i duže?’ ‘Vjerojatno će vaša ruka biti paralizirana, ukočena i vjerojatno ćete morati poći liječniku’.

‘Što moram učiniti’, pitao je profesor, ‘da se oslobodim boli u takvoj situaciji’. Nakon promišljanja, učenici su mu rekli: ‘Jednostavno trebate pustiti čašu’.

Bravo! To je odgovor! Trebam pustiti čašu. Tako je  i s našim životom i s našim teškim mislima. Misliti o njima nekoliko minuta je sasvim normalno. Međutim, ako to činimo duže vrijeme, vjerojatno ćemo osjetiti bol. Ako to činimo jako dugo, onda će naš život biti paraliziran i nećemo biti sposobni činiti ništa drugo.

Zato je jako važno ne samo razmišljati o životu i donositi zaključke za dobar život, nego je važno na kraju dana imati sposobnost otpustiti sve teške misli. Važno je znati pustiti čašu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja