Budi dio naše mreže

Na poziv pape Franje u korizmi se u cijeloj Katoličkoj Crkvi organizira inicijativa „24 sata za Gospodina“, koja je započela u Rimu 2014. godine, a njome se željelo potaknuti Crkvu i svijet na promišljanje o Božjem milosrdnom licu. Inicijativa će se na području Dubrovačke biskupije održati u petak, 12. ožujka i subotu, 13. ožujka.

/ kv

Neće biti središnjeg mjesta susreta kao prijašnjih godina na kojem su se u molitvi izmjenjivale skupine vjernika tijekom 24 sata nego se potiče župne i druge zajednice da, sukladno svojim mogućnostima, ponude vjernicima mogućnost ispovijedi i klanjanja pred Presvetim u svojim crkvama, uz poštivanje epidemioloških mjera, kako bi oni koji mogu imali prigodu proživjeti iskustvo Božjeg milosrđa s molitvenom inicijativom “24 sata za Gospodina”.

Tema ovogodišnje inicijative je uzeta iz Ps 103,3: „On ti oprašta sve grijehe tvoje, on iscjeljuje sve slabosti tvoje.“

Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju Dubrovačke biskupije je pripremilo materijale koji mogu pomoći svećenicima kao i pojedincima u provođenju inicijative.

Općeniti prijedlozi

Predlažemo da se tijekom 24 sata inicijative udaljiš od buke (ako se može ugasiti TV, radio, Internet i sl.), pokušaj ostati u tišini s Gospodinom.

Tijekom 24 sata zastani i uoči dobre stvari u danu i zahvali Bogu za njih. Primijeti gdje je Bog bio prisutan u tvojoj svakodnevnici.

U našem odnosu s drugima Bog je, također, prisutan. Pažljivo slušanje drugih može te približiti Bogu. U ovih 24 sata pokušaj aktivno slušati druge, a manje se fokusirati na sebe.

Kroz osobnu molitvu, razmatranje, ispitaj svoju savjest i pripremi se za sakrament pomirenja.

Ako zbog epidemioloških mjera ne možeš zajedno sa svojom župnom zajednicom sudjelovati na animiranom klanjanju u crkvi, izdvoji sat vremena za zajednički susret s Gospodinom u svom domu ili posjeti jednu od otvorenih crkvi te osobno budi s Gospodinom.

 

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja