Budi dio naše mreže

"Potičem sve redovite studente koji ispunjavaju uvjete navedene u Natječaju da se prijave jer je Hrvatsko katoličko sveučilište oduvijek bilo socijalno osjetljivo, poticalo svoje studente na izvrsnost te cijenilo njihove vrhunske sportske rezultate", rekao je rektor Hrvatskoga katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić, koje će u akademskoj godini 2020./2021. dodijeliti šesnaest stipendija za redovite studente Sveučilišta.

/ hk

Hrvatsko katoličko sveučilište i u akademskoj godini 2020./2021. dodjeljuje šesnaest stipendija za redovite studente Sveučilišta upisane na preddiplomske i diplomske sveučilišne studije.

Rektor Željko Tanjić poručio je kako nikada nije bilo lako biti student, a osobito danas u ovim kriznim vremenima, ističući da se nalazimo u situaciji kada financiranje studenta ovisi o mnogo različitih čimbenika te da obitelji moraju žrtvovati mnogo da bi poslali svoje dijete na studij.

HKS je oduvijek socijalno osjetljivo Sveučilište!

“Iako se HKS smatra privatnim sveučilištem, zahvaljujući osnivaču Zagrebačkoj nadbiskupiji i našem Velikom kancelaru kardinalu Josipu Bozaniću te Ministarstvu znanosti i obrazovanja,  nastojimo studente ne opteretiti financijski više od studenata javnih sveučilišta”, rekao je rektor Tanjić.

“Zahvaljujući dobroti našeg donatora Marka Franovića, hrvatskog iseljenika iz Australije, i našim vlastitim sredstvima, raspolažemo financijskim sredstvima koja već treću godinu zaredom namjenjujemo za podizanje studentskog standarda”, istaknuo je rektor Tanjić.

FOTO: HRVATSKO KATOLIČKO SVEUČILIŠTE

Naime, stipendije u iznosu od tisuću kuna dodjeljuju se u sljedećim kategorijama: deset stipendija za studentsku izvrsnost, jedna stipendija za studente vrhunske sportaše, dvije stipendije za studente slabijeg socio-ekonomskoga statusa, jedna stipendija za studente s invaliditetom, jedna stipendija za studente bez odgovarajuće roditeljske skrbi te jedna stipendija za studente djecu hrvatskih branitelja.

HKS cijeni vrhunske sportske rezultate studenata!

“Potičem sve redovite studente koji ispunjavaju uvjete navedene u Natječaju da se prijave jer je Hrvatsko katoličko sveučilište oduvijek bilo socijalno osjetljivo, poticalo svoje studente na izvrsnost te cijenilo njihove vrhunske sportske rezultate”, rekao je rektor Tanjić.

Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta prof. dr. sc. Željko Tanjić / Foto: HKS

“Želio bih također istaknuti da je unutar našeg modela participiranja u troškovima studiranja 10 % najuspješnijih redovitih studenata na svakoj godini studija oslobođeno plaćanja participacije, a posebnu brigu vodimo i o socijalno osjetljivim skupinama studenata koji mogu djelomično ili u cijelosti biti oslobođeni plaćanja participacije u troškovima studiranja po godini studija”, poručio je studentima prof. dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Od 16 stipendija deset stipendija se isplaćuju iz novčanih sredstava osiguranih iz donacije Marka Franovića, jedna stipendija iz novčanih sredstava drugih donatora i pet stipendija iz osiguranih novčanih sredstava Sveučilišta.

Prijave na Natječaj podnose se u roku od petnaest dana od dana objave Natječaja 8. listopada 2020. Tekst natječaja nalazi se na poveznici.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja