Budi dio naše mreže

U trećem videozapisu kampanje "Ja sam Crkva!" (#IamChurch), francuske redovnice Morgane, Camille i Véronique iz Kongregacije malih sestara učenica Jaganjčevih govore o svom redovničkom pozivu i svakodnevnom životu u samostanu. Iako su sve tri osobe s Downovim sindromom više puta ponavljaju da su sretne, razbijajući tako predrasude kako je onima koji žive s invaliditetom predodređen život u patnji. Véronique tako kaže: "Volim život i sretna sam u svojoj zajednici. Moramo zadržati osmijeh da bismo svjedočili i oko sebe prenosili poruku radosti."

/ mp

U prošlogodišnjoj poruci upućenoj osobama s invaliditetom u povodu Međunarodnog dana posvećenog njima, papa Franjo nas podsjeća, citirajući svoju apostolsku pobudnicu “Radujte se i kličite” (Gaudete et exsultate), da smo svi pozvani na svetost. Na samom njezinom početku piše kako Gospodin “nudi sreću za koju smo stvoreni” te “želi da budemo sveti i ne očekuje da se zadovoljimo osrednjim, mlakim, razvodnjenim životom”.

Upravo se to može doživjeti u svjedočanstvu redovnica iz videozapisa koje potvrđuju da su i one dio Crkve te da su i osobe s invaliditetom pozvane svjedočiti radost vjere odazivajući se pozivu na svetost.

#IamChurch je inicijativa Dikasterija za laike, obitelj i život Svete Stolice, u sklopu Godine obitelji Amoris laetitia. Pet priređenih videozapisa otkrivaju žene i muškarce koji su prečesto žrtve kulture odbacivanja, a koji svojim osmijehom, radošću i ne stavljanjem u ulogu žrtve pokazuje privlačno lice Crkve.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja