Budi dio naše mreže

U petak, 25. studenog, prošlo je točno 25 godina otkako su u programu Radiopostaje Mir Međugorje prvi put izgovorene riječi: ”Hvaljen Isus i Marija, dragi slušatelji, nalazite se na valovima Radiopostaje Mir Međugorje”.

/ mp

Izvršna urednica Radiopostaje Mir Međugorje Sanja Pehar je u razgovoru za Hrvatski katolički radio naglasila kako je ta radiopostaja Gospin projekt te kako je neprocjenjivo biti spona slušateljima s Međugorjem.

“Bili smo malo duhovno zrno, ali je to nešto što je Gospa željela. Malo zrno je ostalo opstalo unatoč brojnim udarima i to zrno je raslo, razvijalo se i donosilo plodove. Kad se samo vratimo unatrag još više nekako se divim onima koji su se upustili u ovu avanturu, a da toga zapravo nisu bili ni svjesni. Zaista smo blagoslovljeni da je Gospa odabrala naše hrvatski narod i Međugorje kao mjesto u kojem nebo svakodnevno dotiče zemlju, a biti svjedok svega toga i pratiti Međugorje izbliza, njegovu ulogu i mjesto u Crkvi, gotovo svakodnevno susretati hodočasnike kojima je Međugorje promijenilo život je neprocjenjivo”, naglasila je Pehar.

Istaknula je kako svakodnevno u realizaciji njihovog programa sudjeluje tim od petnaestak novinara i tehničara čiji je zadatak slušatelje informirati, ali i formirati u skladu s naukom Crkve i evangelizirati.

“Tu je još desetak ljudi u različitim službama i odjelima i svatko od njih doprinosi širenju poruke mira, što je i naziv naše radiopostaje. A kada govorimo o miru, onda ono dolazi i putem duhovnih sadržaja u poticaja. A za njih su dobrim dijelom zaslužni naši suradnici, redovnici i redovnice, svećenici. Neki su s nama još od početka te obogaćuju naš program, pridonose njegovoj raznolikosti i hvala im lijepa na tome. Ono što mi je posebno na srcu su naši slušatelji. Nevjerojatno je koliko njima ovaj radio znači. Koliko povjerenje slušatelja imamo, ma slobodno mogu kazati da smo poput velike radijske obitelji. Zahvaljujući njima radio je rastao, vršio svoje poslanje, ostao slobodan, dosljedan, vjeran istini općem dobru i Bogu. Raditi na ovakvom radiju nije samo posao nego i poslanje.”

Pehar je naglasila kako su u povodu rođendana za slušatelje i podupiratelje u znak zahvalnosti pripremili brojne nagrade.

“Središnji dio našega programa svakodnevno je prijenos molitve krunice i mise iz crkve sv. Jakova pa ćemo tako i danas u 18:00 slaviti svetu misu za sve pokojne djelatnike, suradnike i podupiratelje ovoga radija, a predslavit će je fra Jozo Grbeš, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, a onda od 20 sati zajedno smo u Dvorani svetoga Ivana Pavla II., gdje će nam Klapa sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice izvesti koncert koji je zapravo rođendanski dar našim slušateljima. Želim zahvaliti svim djelatnicima, suradnicima, dosadašnjim urednicima i ravnateljima koji su kroz ovih 25 godina na razne načine oblikovali Radiopostaju Mir Međugorje i učinili je ovakvom kakva je sada. Naravno, hvala fratrima koji su prepoznali važnost medija i mogućnost naviještanja radosne vijesti preko radija. Hvala i našim podupirateljima svima koji svakodnevno mole za radiopostaju mir međugorje. Zahvaljujem našim slušateljima koji su prepoznali poruku mira koju ovaj radio donosi u njihove domove i njihova srca. Mediji su danas svuda oko nas, tome smo svjedoci i naravno da se i mi nastojimo prilagoditi potrebama i zahtjevima naših slušatelja.”

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja