Budi dio naše mreže

“Prijateljstvo jednostavno nastaje, baš kao i ljubav!” - geslo je sustava "Prijatelji HKR-a". Od prvih dana emitiranja Hrvatskog katoličkog radija, koje je započelo blagoslovom sluge Božjeg kardinala Franje Kuharića 17. svibnja 1997. godine, započeo je i rad sustava "Prijatelji HKR-a". Naime, naši prijatelji podupiru rad HKR-a donacijom. Ovoga puta HKR nagrađuje prijatelje u zajedništvu s turističkom agencijom "Smisao života": one postojeće hodočašćem u svetišta Italije, a nove prijatelje hodočašćem u svetišta Pariza. Također, naše prijatelje očekuje 10 darova iznenađenja.

/ mp

Naime, u studiju HKR-a za dva mjeseca izvući će se ime dobitnika nagradnog hodočašća u svetišta Italije, kao i ime dobitnika nagradnog hodočašća u svetišta Pariza od onih koji će postati novim prijateljem HKR-a.

Kako je istaknuo Mijo Rak iz turističke agencije “Smisao života”, za hodočašće u svetišta Pariza odlučio se jer mu je taj grad jako drag i upoznao je ondje puno dobrih ljudi.

“Grad Pariz je jako lijep i moćan grad. Mnogi se iznenade zbog organizacije hodočašća u Parizu. Moram reći da Francuska obiluje velikim svecima te postoje predivne crkve. Planiran je razgled kapele sv. Vinka Paulskog gdje ćemo se pomoliti pred njegovim tijelom kao i posjet crkvi gdje počiva sv. Katarina Laboure. Predivan je Pariz”, istaknuo je Rak.

Nadodao je kako svetišta Italije uključuje razgled Asiza, Cascie, San Giovanna Rotonda, Lanciana te Loreta.

Prema riječima glavnog urednika Hrvatske katoličke mreže Siniše Kovačića, ova nagradna hodočašća prilika su da HKR iskaže zahvalnost slušateljima koji su se odlučili priključiti sustavu “Prijatelja HKR-a” i podržati rad našeg radija s minimalnom mjesečnom donacijom koja iznosi 1,33 eura.

“Zahvaljujemo svima koji nas redovito podržavaju s tom minimalnom donacijom kao i onima koji izdvajaju više za donaciju. Također, zahvaljujemo i onima koji sada nisu u prilici izdvojiti niti jedan cent za donaciju, a nekad su nas podupirali. Moram napomenuti kako njih nismo izbrisali iz našeg sustava prijatelja, odnosno oni su i dalje naši prijatelji bez obzira na to doniraju li neki iznos našem radiju ili ne. Imamo i slušatelje koji ponovno krenu donirati određeni iznos. Svima smo uistinu od srca zahvalni. Posebno bih ovom prilikom zahvalio onima koji nasljeduju svoje roditelje u donacijama našeg radija jer su osvijestili tu činjenicu da je HKR jedno bogatstvo za ovo društvo i da je važno što ovaj radio postoji. Mnogi nam pišu da su im roditelji poručili da moraju nakon smrti nastaviti podupirati radio i imaju upit kako da to nastave činiti. Imamo i one koji odjave svoje roditelje i razumijemo ih. Želimo potaknuti sve one koji nas prate da su dobrodošli u obitelj prijatelja HKR-a koju čine 32 tisuće ljudi. Imamo jako puno aktivnih prijatelja, gotovo 12 tisuća, a to znači da nas redovito podržavaju svojim uplatama. Potičemo sve koji se još nisu odvažili da se jave i da se učlane u sustav ‘Prijatelji HKR-a'”, istaknuo je Kovačić.

KAKO POSTATI PRIJATELJ HKR-a:

  • pozivom na broj telefona 01/460-9999, 01/5635-100 ili 01/5635-096
  • ispunjavanjem elektronske pristupnice na mrežnoj stranici HKR-a https://hkr.hkm.hr/sustav-prijatelja/
  • slanjem e-maila sa svojim podacima na adresu: prijatelji@hkm.hr
  • ispunjavanjem pristupnice iz našeg letka i slanjem na našu adresu: Hrvatski katolički radio, Ksaverska cesta 12a, 10000 Zagreb

Svoj dobrovoljni prilog možete uplatiti jedanput godišnje, ili nekoliko puta kroz godinu prema svojim mogućnostima.

Isto tako, možete otvoriti trajni nalog u vašoj banci prema podacima s uplatnice, ili uplaćivati putem internet bankarstva. Ukoliko smatrate da nema potrebe da vam šaljemo naše uplatnice, jer ste se odlučili uplaćivati trajnim nalogom ili internet bankarstvom, javite nam to telefonom ili e-mailom.

Kod svake uplate važno je navesti broj pod kojim ste upisani kao naš prijatelj, a koji možete pronaći na iskaznici ili u našem dopisu ili ga možete saznati pozivom na naš broj telefona.

Broj našeg računa u Privrednoj banci Zagreb je:

IBAN: HR0823400091100152454

DEVIZNI RAČUN:

HR0823400091100152454

SWIFT: PBZGHR2X

Emisiju “Aktualno” u cijelosti poslušajte ovdje:

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja