Budi dio naše mreže

Bioetičku minutu Hrvatskoga katoličkog radija, u utorak 6. travnja, prof. dr. sc. Jasenka Markeljević posvetila je otajstvu križa i uskrsnuća.

/ dt

Dočekali smo svjetlo uskrsnuća utisnuto u otajstvo križa. To je Božja ljubav koja izvire iz dubine našeg srca i teče našim životom na putu prema vječnosti. Uskrsnuće nadilazi sve sile ovog svijeta, težak kamen na grobnici i pandemiju, diktaturu relativizma u životu i znanosti, privid materijalnog blagostanja i „kulturu smrti“, podsjećajući nas na silinu vjere i Božje ljubavi u prosvjetljenju duha, svijesti i savjesti.

Dopuštamo li dualizamu straha  i radosti, oholosti i poniznosti, tjeskobe i Božje milosti da otvori naše oči i naše srce za spoznaju transcedencije u Božjoj  blizini i ljubavi? Hoćemo li biti slobodni od diktature relativizma i liberalizma ili slobodni za izričaj apsolutne istine, u životu, u bioetici i znanosti, otvoreni za “Istinu, put i život” i Njegovu milost – ovisi o našem svjesnom izboru.

Ovoga časa želimo zahvaliti Gospodinu za milost njegova svjetla, za dan Njegova Uskrsnuća. I želimo ga moliti da nas radost uskrsnuća, da nas svjetlo ovoga novog dana trajno prati, da ga naučimo slijediti i tako budemo oni koji vide!” (Benedikt XVI, papa u miru, „Ljubav koja spašava“, Verbum, 2020, str. 78).

Prof. dr. sc. Jasenka Markeljević / Foto: Josip Ninković

Prof. dr. sc. Jasenka Markeljević pročelnica je Zavoda za kliničku imunologiju, pulmologiju i reumatologiju Interne klinike KBC Sestre milosrdnice Zagreb, a predaje na katedri interne medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja