Budi dio naše mreže

4 navike kojih bi se mogli odreći ove korizme

Bog je stvorio ljude kao duhovna i tjelesna biće te se često moramo tjelesnom simbolikom, odnosno materijalnim odricanjem, podsjetiti na duhovne istine. Odricanje od materijalnog i tjelesnog u korizmi vjernike podsjeća na to da se zapravo na ništa, osim na Božju dobrotu, ni ne mogu osloniti.

/ at

Portal Crosswalk predlaže kojih četiri navika bi se vjernici mogli odreći u korizmi, a što će ih potaknuti da se više posvete onom duhovnom u svome biću.

Društvene mreže

Danas je mnogima lako zalutati u more informacije, listati na svojim pametnim telefonima konstantno dostupne objave, priče i članke. Vrijeme koje čovjek na taj način izgubi, vrlo vjerojatno je moglo biti milosnije i uzvišenije provedeno u društvu obitelji, prijatelja ili pak sa Svetim Pismom.

Kritiziranje drugih

Iako nije lijepo, postalo je vrlo lako kritizirati i žaliti se na druge, međutim ne bi bilo loše iskoristiti korizmeno vrijeme da napustimo ili barem smanjimo kritiziranje. Umjesto da kritiziramo ljude oko sebe, pomolimo se za njih kada dođemo u napast.

Gledanje TV-a

Iako nema ništa loše povremeno pogledati nešto informativno ili edukativno na televizijskom programu, ne bismo trebali provesti sate pred TV-om te zanemariti istinsku sreću koju pružaju odnosi među najbližima. Umjesto da obiteljski gledate TV možete ponekad organizirati zajednički odlazak u crkvu, šetnju, molitvu ili pak večer za društvene igre.

Shopping

Naravno da ljudi moraju kupovati namirnice ono što vam je nužno za vaš život i život vaših bližnjih. Međutim, današnje konzumeristički i korporativni način odlaska u kupovinu, odnosno shopping postao je način druženja, pa je tako nedjeljom postalo popularno obiteljski odlaziti u velike centre. U duhu odricanja, razmislimo što nam zaista treba i od koga želimo to kupovati te pokušajmo ostaviti nedjelju za slavljenje Boga.

Ključne riječi:
korizma

Obratite nam se

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja