Budi dio naše mreže

Ostvarite popust za posjet Tvrđavi sv. Nikole - ponosnog morskog čuvara Šibenika

Ne propustite posjetiti Tvrđavu sv. Nikole - ponosnog morskog čuvara Šibenika i UNESCO-ov biser u zaštićenom prirodnom području Kanala sv. Ante u Šibeniku, a posjedujete li ulaznicu za Nacionalni park „Krka“, ne stariju od sedam dana, ostvarujete popust od 10 % na osnovnu cijenu individualne ulaznice za posjet Tvrđavi.

/ Sonja Kuzmić

Tvrđava sv. Nikole jedinstveni je spomenik svjetske graditeljske baštine koja je 2017. upisana na Popis svjetske baštine UNESCO-a u sklopu nominacije ”Obrambeni sustavi Republike Venecije 16. i 17. stoljeća”. Posjet Tvrđavi sv. Nikole, radi zahtjevnih restauratorsko-konzervatorskih radova, za sada je moguć isključivo morskim putem, brodom u organizaciji Javne ustanove Priroda Šibensko-kninske županije.

Svi posjetitelji koji na prodajnom mjestu Info centar Tvrđave sv. Nikole pokažu ulaznicu za Nacionalni park „Krka“, ne stariju od sedam dana, ostvaruju popust od 10 % na osnovnu cijenu individualne ulaznice za posjet Tvrđavi sv. Nikole.

Brodska vožnja započinje na šibenskoj rivi prema unaprijed utvrđenoj satnici, na relaciji od mula „Krke“ do Tvrđave sv. Nikole i traje pola sata. Tijekom vožnje kroz Kanal sv. Ante, posjetitelji upoznaju povijesne i prirodne znamenitosti dijela značajnog krajobraza „Kanal-Luka“ u Šibeniku.

Tvrđava sv. Nikole / Foto: JU Priroda Šibensko-kninske županije /

„Nacionalni park ‘Krka’ i JU Priroda dvije su srodne ustanove čije su glavne zadaće očuvanje, zaštita, interpretacija i održivo korištenje zaštićene prirodne i kulturne baštine. Promocijom UNESCO spomenika na području Nacionalnog parka povezuju se dva susjedna zaštićena područja i neke od najznačajnijih prirodnih i kulturnih vrijednosti tog dijela Lijepe Naše.

Ove dvije ustanove blisko su povezane i teritorijem koje pokrivaju. JU Priroda upravlja područjem izvora i ušća rijeke Krke, sjeverno i južno od Nacionalnog parka. To uključuje rijeku Krčić, izvor Krke, riječni tok oko Knina te cijeli tok i ušće od Skradina do Kanala sv. Ante i Tvrđave sv. Nikole. Biljni i životinjski svijet ne poznaje administrativne granice baš kao ni posjetitelji ovih dviju atraktivnih lokacija, stoga je zajednička suradnja logičan slijed ove hvalevrijedne inicijative obiju ustanova.

Tvrđava sv. Nikole / Foto: JU Priroda Šibensko-kninske županije /

Više informacija o načinu ostvarenja popusta i mogućnostima posjećivanja Tvrđave sv. Nikole u Kanalu sv. Ante i Nacionalnog parka „Krka“ mogu se pronaći na mrežnim stranicama NP Krka i/ili Tvrđave sv. Nikole.

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja