Budi dio naše mreže

Završna sjednica biskupijskog ispitivanja o životu, krepostima, glasu svetosti i znakovima službenice Božje Chiare Corbella Petrillo održana je u petak, 21. lipnja 2024. u bazilici sv. Ivana Lateranskog u Rimu.

/ mdj

Održana je završna sjednica biskupijske istrage o službenici Božjoj Chiari Corbelli Petrillo i to šest godina nakon početka prikupljanja svjedočanstava, nalaza i izjava. Ova je sjednica na kraju predvidjela da se sav prikupljeni materijal o životu, kreposti, slavi i znakovima svetosti preda Dikasteriju za kauze svetaca, donosi portal assisiofm.

Foto: Frati Minori Assisi/ Kauza za proglašenje blaženom Chiare Corbelle Petrillo

Zapakirani i zapečaćeni u pet sanduka i dva fascikla, dokumenti su predani fra Gianniu Califanu. Nakon prisege da će svaki čin izvršavati sa savješću i uz Božju pomoć, progovorio je zamjenik Gerente i ocrtao ljudski i duhovni put mlade laikinje i majke obitelji.

Ono što je mons. Reina nazvao znakovima uskrsnuća zamjetio je i u životu ove žene: “Chiara je oduvijek poznavala i osjećala sebe kao posebno i ljubljeno stvorenje u Božjim očima i bila je u stanju učiniti da ti izdanci krštenja rastu u njezinoj župi i u obnovi u Duhu; Chiara je uvijek pokazivala da zna prevladati teškoće, prepreke i neuspjehe. Naposljetku, Chiara je svojim brakom s Enricom, u prve dvije trudnoće koje su dva stvorenja vratila vrlo rano u zagrljaj Boga Oca, često govorila o ‘čudnoj radosti’. Posljednja crta je osmijeh, na trenutke čak ironičan: prisutan na njezinu licu obilježenom bolešću koja ju je dovela na prag neba.”

Foto: Frati Minori Assisi/ Kauza za proglašenje blaženom Chiare Corbelle Petrillo

Prije završnog blagoslova, na poziv zamjenika upravitelja, Enrico Petrillo dobio je priliku za objasniti kako je Chiara živjela. Prisjetio epizode u kojoj je Chiara, upitavši je li jaram Gospodnji doista blag, odgovorila da je, “doista je jaram Božji lagan i sladak”.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate prijedlog za vijest, pošaljite nam na info@hkm.hr

Rezultati pretrage za pojam:

Danas slavimo sv. Joakima i Anu, Isusove djeda i baku – savršen dan da se prisjetimo i naših ‘neopjevanih heroja